"Ми не можемо бути впевненими у тому, що нам показали": Аналітик припустила, у яких насправді стосунках Путін та Пригожин

Аналітик фонду "Повернись живим" Марія Кучеренко прокоментувала "історію з заколотом" ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, і припустила, у яких насправді стосунках він з президентом РФ Володимиром Путіним, передають Патріоти України.

"Ми не можемо бути впевненими, що щось фізичне відбувалося між Ростовом та Москвою, адже повідомлення, що колони ("Вагнера", - ред.) під'їхали до Московської області, нічим наразі не підтверджені. Якщо глобальніше: так, щось відбувалося між Ростовом на Москвою - як адміністрацією, Ростовом і Кремлем, Путіним… Але зараз неможна говорити про якийсь справжній конфлікт між Кремлем і Пригожиним. Та точно не випадає говорити про якісь бунти, перевороти, заколоти", - заявила вона під час брифінгу у медіа-центрі "Україна-Одеса".

Аналітик вважає, що події, про які йдеться, свідчать: треба серйозно вивчати супротивника. Більш того, потрібні великі обґрунтовані дослідження з приводу ПВК "Вагнер" і російських еліт, бо переважна кількість коментаторів, які висловились про ці події, виявилися абсолютно неправими.

"Головний урок із цих подій - Кремль досі сильний у тому, в чому був сильний з 2014 року - у проведенні інформаційних операцій. Тому що ніхто з аналітиків не вгадав, чим усе це закінчиться. Зокрема, у своїх оцінках, що режим захитався вже зараз та, що Пригожин, умовно, вже завтра зайде у Кремль і буде лякати весь світ…", - сказала Кучеренко.

Також вона наголошує, що немає ніякого сенсу казати, що "Вагнер" є приватним. Більше того, вона вважає, що мова не про окрему компанію, а групу компаній, бо "Вагнер" - це не лише бойовики та не лише ті люди, які присутні на окупованих територіях України. Експерт акцентує, що "Вагнер" це також особи, які здійснюють протиправну діяльність на території інших країн і низка політтехнологів, які підпорядковуються цієї групі. Також до складу ПВК входять медійники, які створюють певний продукт. Приклад цьому - пропагандистські фільми, що створювалися під патронатом Пригожина, певні піар-компанії, "історії про тролів Пригожина" (агентство, що дезінформує) тощо.

"Тобто, все це дозволяє говорити: ця група (групи) підконтрольна російській державі та була їй підконтрольна від самого початку свого існування", - заявляє Кучеренко.

На її думку, один із головних підсумків походу групи "Вагнер" на Москву полягає в тому, що ніякого конфлікту між Путіним та Пригожиним немає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...