"Ми не розуміли, чому вони це роблять": Окупанти перед підривом Каховської ГЕС вивезли техніку, - полковник СБУ

Російські окупанти за два дні до вибуху на Каховській ГЕС були попереджені про катастрофу своїм керівництвом. Тому росіяни відвели звідти техніку. Про це розповів секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко, передають Патріоти України.

За його словами, російському військовому керівництву байдуже на цивільних людей та навіть своїх військових. Єдине, за що вони турбувалися - за техніку, тому вони її завчасно відвели від позицій.

“Якраз техніку вони свою відвели – ми це спостерігали, ми не розуміли, чому вони це роблять, але перед підривом вони це зробили, і видно було, що вони готуються до того, що вони пустять воду, підірвуть дамбу, і дали команду всім своїм – є перехоплення – "слідкуємо за рівнем води". Практично за дві ночі перед підривом вони натякнули своїм солдатам", - наголосив Роман Костенко.

За його словами, окупанти самі в шоці від наслідків, які вони завдали. Вони намагаються знийти нові позиції. Водночас вода продовжує прибувати. "Хтось каже, що пік уже був, а хтось каже, що пік буде завтра-післязавтра. Але розливи шалені. Прямо по місту плавають в човнах, евакуюють людей, евакуюють тварин. Тільки що дві групи спецпризначенців "Альфа" і Сил спеціальних операцій, а також хлопці з територіальної оборони Херсонщини їздили між лівим і правим берегом Дніпра, евакуйовували людей, і туди ближче до противника, ризикуючи своїм життям, тому що росіяни не евакуюють, побросали людей. Вода прибуває, наслідки катастрофи ще незрозумілі. Поки бачимо, що вода розлилась, будемо спостерігати”, - зазначив нардеп.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...