"Ми потрапили в пастку": Жданов розповів, що може відбутися на фронті у найближчі три місяці

Україна очікує на збільшення поставок озброєнь від західних країн, що дозволить їй сформувати угруповання резервної армії та провести контрнаступальну операцію з розгрому російських військ вже цієї весни. Однак, незважаючи на домовленості з політиками Заходу, логістика залишається головною перешкодою на шляху до успіху. Таку думку під час чату на "Главреді" висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Ми потрапили в невелику пастку Заходу. Ми домагалися від західних країн збільшення поставок озброєнь, оскільки те, що вони давали, було мінімальною достатністю для того, щоб тримати оборону. Нарешті нам вдалося їх переконати дати набагато більше озброєнь і поставити їх якомога швидше. Західні політики все це усвідомили, зрозуміли, проголосували за збільшення обсягів поставок і вважають, що дуже швидко ці поставки потраплять в Україну", - розповів Жданов.

Він підкреслив, що тепер західні партнери кажуть Україні не затягувати з наступом. Тому багато хто робить ставку на те, що ЗСУ найближчим часом почнуть контрнаступ.

"Але ж логістика не стала працювати швидше від того, що необхідність збільшення поставок озброєнь усвідомили політики. Дай бог, щоб до кінця березня ми отримали більшу частину тієї техніки і озброєнь, які нам обіцяні. Зараз ми формуємо резервну армію. В принципі, якщо ми більшу частину отримаємо до кінця березня або початку квітня, то у нас буде час (приблизно місяць) на підготовку і навчання на новій техніці особового складу. Зараз ми формуємо ці бригади. Десь у травні ми зможемо говорити про створення угруповання військ для проведення контрнаступальних операцій", - сказв Жданов.

Як зазначив військовий експерт, саме тому всі й кажуть, що весна, найближчі три місяці, будуть вирішальними в цій війні. За його словами, якщо українські захисники в травні вийдуть на сформоване угруповання резервної армії, оснащене західним озброєнням, повністю укомплектоване і навчене, в України є шанс почати контрнаступальну операцію і завершити її з розгромом російських військ на полі бою.

"У цьому випадку влітку поточного року ми можемо закінчити гарячу фазу цієї війни і вийти на кордони 1991 року. Потрібно лише, щоб логістика спрацювала так само швидко, як стали мислити західні політики", - додав Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...