"Ми ще дозволу не отримали, а росіянам вже страшно": Експерт розповів, чому РФ активізувала удари "Кинджалами" по Старокостянтинову

Ворог намагається знищити у Старокостянтинові літаки ЗСУ, які можуть пускати ракети Storm Shadow/SCALP. Про це експерт з питань авіації Костянтин Криволап сказав в ефірі телеканалу "Київ24", пояснюючи постійні атаки росіян по Старокостянтинову на Хмельниччині, передають Патріоти України.

"Ми ж очікували, що отримаємо дозвіл на використання Storm Shadow/SCALP. А у Старокостянтинові традиційно стоять Су-24, саме з яких виконуються запуски цих ракет. Я так думаю, що росіяни дуже бояться цих ракет, дуже бояться отримання нами такого дозволу. І тому вони в черговий раз працюють по Старокостянтинову. Це дуже з одного боку стара, а з іншого боку модернізована авіабаза", - зазначив Криволап.

За його словами, на цій авіабазі постійно йдуть будівельні роботи. І саме там є різні захисні споруди, в тому числі і бетонні. Експерт підкреслив: "Тобто це досить захищена база, досить серйозна, одна з найпотужніших в Україні. Звісно, що росіяни своїми "кинджальчиками" намагаються її вразити. Вони по ній б’ють-б’ють, але наші хлопці виконують ті заходи, які дозволяють цій базі бути в бойовому стані".

Криволап каже, що уразити базу є непросте завдання для окупантів, навіть при тому що в Старокостянтинові не стоїть Patriot і з цих причин росіяни б’ють саме балістикою. "Вони вже й комбінували атаки – намагалися і "шахедами" заходити, і Х-101 - ракетами крилатими добивати, потім "Кинджалами". Вони кудись попадають, якісь руйнування є. Але неможливо авіаційну базу серйозну, велику, знищити ані дронами, ані простою кількістю ракет. Це досить серйозна, потужна, велика за територією база. Просто так її вразити неможливо 1-5 ракетами. Мабуть в них є якась інформація, де що знаходиться, по чому бити. Розвідка працює з їхнього боку. Але і з нашого боку мабуть наша контррозвідка працює", - прокоментував він.

За спостереженнями Криволапа, росіяни зараз знову змінили тактику ударів по авіабазі. "Раніше росіяни використовували інші пускові рубежі. Але зараз вони перейшли до нової тактики. Вони запускають з Саваслейки. Тому, що це основний аеродром, база МІГ-31К. Після нашого крайнього заходу туди "в гості" в них кількість цих літаків значно зменшилась - судячи з того, що більше ніж три "Кинжали" не запускають вже, то в них залишилось три МІГ-31К", - вважає він.

За його словами, злітають зараз не більше, як три літака. Аналітик пояснив: "Один літак може брати тільки одну ракету "Кинджал". І якщо відстежувати момент зльоту і момент пуску, то це 3-4 хвилини. Вони злітають і тут же намагаються вдарити".

При цьому Криволап підкреслив, що ракета летить 8-10 хв, не більше, і за цей час нашим черговим на базі треба встигнути зробити низку заходів захисту. "Я думаю, що це по всім базам таке проходить. В Старокстянтинові треба або підняти літаки, або їх сховати в укриття, або перекотити", - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Бойфренд значно молодший за співачку": Блогер-пліткар розповів про новий роман Тіни Кароль (фото)

вівторок, 1 жовтень 2024, 16:01

Відома українська співачка Тіна Кароль, яку раніше публічно покликали заміж, тримає своє особисте життя під сімома замками. Артистка багато років жодним чином не висловлювалася про можливі романи, проте днями у мережі поширилися нові чутки про її стосу...

"Ми ще дозволу не отримали, а росіянам вже страшно": Експерт розповів, чому РФ активізувала удари "Кинджалами" по Старокостянтинову

вівторок, 1 жовтень 2024, 15:52

Ворог намагається знищити у Старокостянтинові літаки ЗСУ, які можуть пускати ракети Storm Shadow/SCALP. Про це експерт з питань авіації Костянтин Криволап сказав в ефірі телеканалу "Київ24", пояснюючи постійні атаки росіян по Старокостянтинову на Хмел...