"Ми в дуже поганій точці війни, якщо чесно…Наш ворог розхитався по повній програмі", - військовий аналітик

Триває повномасштабна війна в Україні, і військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий зазначає, що наша держава наразі перебуває "в дуже поганій точці війни". Таку думку він висловив у інтерв’ю для "Гончарова Подкаст", відповідаючи на запитання, чи можна говорити, що війна в глухому куті, чи можливі прориви, і в якій точці війни Україна перебуває наразі, передають Патріоти України.

"Ми в дуже поганій точці війни, якщо чесно…Характеристики поганості полягають в тому, що наш ворог розхитався по повній програмі. До речі, в цьому є і позитивна новина теж: їм майже нема чого додати насправді. Вони викладаються вже фактично на повну. І, принаймні в короткій часовій перспективі, їм нема куди особливо рости, скажімо так", - зазначив Дикий.

Він також додав, що росіяни усвідомили свою помилку, яка "нас врятувала у 2022 році, коли вони просто йшли сюди взагалі не на війну". "Вони не бачили в нас ворога, вони, бачили в нас суто жертву", - сказав аналітик.

Так, продовжив він, росіяни заплатили за це, усвідомили та поставилися до України як до серйозного ворога, "з повагою". "Але ця повага для нас вилилася в те, що вони вв’язалися у війну по повній програмі. Саме як з гідним серйозним ворогом для "другої армії світу" і для російської держави як машини. Вони в себе перевели все на військові рейки. В них реально зараз все для фронту, все для їхньої перемоги. А в нас - ні. А в нас - навпаки. І саме тому ми зараз в дуже поганій точці. Я б сказав, що, мабуть, в найгіршій після весни 2022 року", - пояснив свою думку Дикий.

Аналітик зауважив, що з літа 2022 року і далі динаміка для України була достатньо непоганою, але "ми ж розслабилися". "У нас тільки пішли перші перемоги у 2022 році, ми чомусь одразу вирішили, що цього достатньо… Ми здивували і самих себе, і м*скалів, і увесь світ тим, що виявляється, ми можемо їх перемагати. Але от ми показали, що ми можемо їх перемагати, і зробили з цього абсолютно хибний висновок, якраз, до речі, в стилі м*скальської ментальності, що оскільки ми загалом можемо перемагати, значить, ми просто приречені весь час перемагати, значить, ми далі будемо тільки перемагати", - сказав він.

На думку Дикого, "наразі ми платимо саме за це". "За те, що ми просто профукали 2023 рік. Ми, в даному разі, конкретизуймо: ми - це український тил. Українська армія увесь 2023 рік дуже якісно робила свою роботу. Щобільше, українська армія зараз дуже якісно робить свою роботу. І, чесно кажучи, я б сказав, що армія зараз знову робить диво", - зауважив експерт.

Він пояснив, що весна-літо 2022 року - це було "зробити диво", далі треба було "просто зробити якісно свою роботу", а зараз - "знову робиться диво". "Бо при цій кількості людей, які у нас лишилися на фронті, тримати фронт - це диво. А їм це вдається. І, на жаль, це погано діє на нас, на тил", - сказав Дикий.

Так, вважає аналітик, стався "дуже поганий парадокс". "Наша армія настільки якісно почала робити свою роботу, що ми тут в тилу взяли і увірували, що у нас раптом звідкись взялася абсолютно професійна, всім оснащена, численна армія, якій треба просто не заважати", - зауважив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Довершення погрому головної авіабази ворога у Криму: Аеродром Бельбек другу ніч поспіль атакували ракети

четвер, 16 травень 2024, 7:34

Дехто з експертів напередодні вангували, що Бельбекскій аеродром, як такий, повністю розгромлений. Імовірно трохи випередили час, жирних цілей залишилося і на цю ніч. Цієї ночі знову на аеродромі Бельбек в окупованому Криму виникла пожежа, повідомляють...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...