"Ми відкинуті до рівня кінця 2022 року": Військовий експерт розповів, чому Україні не вдалося вибити росіян у Крим

Військовий експерт Валентин Бадрак вважає, що якби у 2022 році США надали Україні 800 ракет ATACMS, ЗСУ змогли б відтіснити росіян до анексованого Криму та перекрити їм сухопутний коридор, передають Патріоти України.

На думку експерта, США мають можливість поставити Україні приблизно 800 ракет ATACMS дальністю 300 км, оскільки вони вже отримують їм заміну – новітні Precision Strike Missile, які можуть вражати цілі в радіусі 500 кілометрів.

Балістичні ракети малої дальності ATACMS – це досить стара зброя. За даними Валентина Бадрака, США мають 1600 таких ракет, з яких приблизно тисяча – у бойовому стані. “Зараз на заміну цим ракетам вони отримують нові Precision Strike Missile (PrSM) дальністю 500 км. І виробнику Lockheed Martin вже поставлено завдання зробити їх ще більш далекобійними – до 650 км”, – розповів експерт.

На його думку, якби у ЗСУ у 2022 році було не кілька десятків таких ракет, а можливі 800, росіяни були б давно відкинуті до Криму, а їхній сухопутний коридор перерізано. "Але без рішення Конгресу ми не можемо отримати навіть старі ракети ATACMS. Це стратегічна помилка Байдена, який не зробив цього у 2022 році", — додав Бадрак.

Експерт вважає, що через свої побоювання Захід здійснював надто обережне керування війною. "І що ми маємо зараз? Зараз ми відкинуті до рівня кінця 2022 року. Але відмінність у тому, що тоді українська армія була на підйомі, а зараз ми виснажені набагато більше, ніж та орда, яка лізе в Україну. Ось чого домігся Байден своїм не ухваленням рішення", – заявив Валентин Бадрак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...