"Ми всі його мами": Українців зворушив допис про молодого військового у потязі

Керівниця гуманітарної організації Наталія Тулінова їхала в одному вагоні з військовим у потязі "Київ-Івано-Франківськ". Разом з ними у Моршин направлялася 50-річна жінка. Коли жінки дізналися, що військовий служить у Краматорську і не має матері, вони почали піклуватися про нього, як про сина. Пост жінки, яка стала свідком історії у купе поїзда, набув популярності та розчулив багатьох користувачів, зазначають Патріоти України.

Наталія їхала разом з 50-річною жінкою, яка направлялася у Моршин на лікування, коли у купе зайшов молодий військовий.

"Військовий, ще дуже молодий, гарний, років 25-27, з великим рюкзаком, карематом, і сумними очима людини, що повернулась з фронту в бурхливий та майже безтурботний Київ. Наша розмова "ні про що" з жіночкою вмить припиняється. Ми починаємо метушливо пропонувати йому все що маємо: банани, цукерки, мінеральну воду, заварну каву, бутерброди", – пише жінка.

Військовий, якого звали Максим, був командиром і їхав додому в Івано-Франківськ.

У бесіді з жінками Максим розповів, що його мама померла, а сам він служить біля Краматорська, звідки його відпустили на три дні. Після цього військовий заснув і спав понад 12 годин.

"Може за рік це його найдовший та найсолодший сон? А ми з жіночкою перемигуємось знаками, говоримо пошепки, в тому числі попередивши провідницю, щоб слідкувала за тишею в вагоні", – згадує Наталя.

Вранці сусідка, яка їхала до Моршина, приготувала військовому сніданок, витерла черевики та замовила кави. З’ясувалося, що жінка має 28-річного сина, який воює під Марʼїнкою. Коли вона виходила на своїй станції, то поклала під подушку юнака, який все ще спав, маленьку іконку.

"Сльози стоять в горлі від того, що стала свідком, як цей юнак, був огорнутий уві сні, справжньою маминою турботою. Зраз всі ми – його мами", – написала Наталія.

У коментарі ЗМІ жінка розповіла, що військовий забрав залишену жінкою іконку. На вокзалі військовий подякував Наталії за волонтерство, і вони обійнялися.

Максима – високого парубка з величезним рюкзаком – зустрів батько. "Ось такої історії я стала свідком. Про сина та маму. У мене немає синів, лише дві доньки, однак історія мене дуже розчулила", – сказала Наталія. Чоловік Наталії, з яким вони познайомилися 22 роки тому, також перебуває на фронті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...