"Ми ж чудово розуміємо": Гетьман оцінив, чи окупанти наразі здатні захопити Київ, Чернігів, Суми чи Харків з півночі

Наразі сили російських загарбників не здатні захопити такі великі міста як Київ, Чернігів, Суми чи Харків з півночі. Про це військовий оглядач, майор запасу Олексій Гетьман сказав в ефірі інформаційного марафону. Зокрема, у нього запитали про оцінку можливих загроз, які можуть йти з півночі, передають Патріоти України.

"Лукашенко перелякався. ... В нашому медійному просторі є дуже чіткі пояснення про те, що у разі нападу з боку Білорусі, ми згідно 51 статті Статуту ООН маємо давати удар у відповідь по території ворога, який нас атакує. Лукашенко чудово розуміє, що якщо ми завдамо удар по його армії - там його армії не залишиться", - сказав експерт.

Він відзначив, що треба бути прагматичними. "Якщо росіяни планують долучити 100 тисяч, і є інформація, що навіть більше, до кінця літа - до тих, що вони долучають щомісячно від 25 до 40 тис через рекрутинг, то ті війська треба кудись направляти", - вважає Гетьман.

Він згадав слова начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про те, що "цілком можливо для того, аби розтягнути нашу лінію оборони, вони спробують розпочати якісь провокаційні, наступальні, локальні, будь-які дії на Сумщині, Чернігівщині і на Київщині".

"Ми ж чудово розуміємо, що їх чисельно з точки зору живої сили більше, тому, якщо вони будуть розтягуватися вздовж лінії фронту і ми будемо розтягуватися, коли нас менше, то ми будемо тонкішими. Це ж вочевидь", - сказав Гетьман.

Водночас експерт переконаний, що вірити чи очікувати на те, що окупанти спробують захопити Київ, Чернігів, Суми чи Харків, не варто."Ті сили і засоби, які вони там концентрують - не здатні чисельно по кількості, і тому, що у них там є, захопити такі великі міста, як і наші північні території. Просунутись ближче - намагання будуть, спровокувати - будуть, стягнути - будуть. Тому можна з Будановим погодитись на всі 100 відсотків", - сказав Гетьман.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ми ж чудово розуміємо": Гетьман оцінив, чи окупанти наразі здатні захопити Київ, Чернігів, Суми чи Харків з півночі

вівторок, 16 липень 2024, 9:20

Наразі сили російських загарбників не здатні захопити такі великі міста як Київ, Чернігів, Суми чи Харків з півночі. Про це військовий оглядач, майор запасу Олексій Гетьман сказав в ефірі інформаційного марафону. Зокрема, у нього запитали про оцінку мо...

Формалізм у оцінці реального стану військ, закінчується трагедією... - Костянтин Машовець

вівторок, 16 липень 2024, 8:05

Формалізм у оцінці РЕАЛЬНОГО стану військ, рано чи пізно, закінчується трагедією... причому, навіть тоді, коли твоя "красіва" доповідь станом "на зараз" повністю задовольнила старше командування... За формальною цифрою у зведеній таблиці даних, або так...