"Ми зможемо побудувати таку державу, за яку буде не соромно перед тими, хто загинув": Тендітна і відважна дівчина, яка рятує життя на фронті (відео)

Дівчина впевнена, що Україна обов'язково переможе, хоча для цього може знадобитися немало часу.

Кіра Нечай, фото якої облетіло всю мережу, змінила державну службу на тактичну медицину та стала на захист України. Тендітна дівчина зі зброєю в руках під кулями рятує життя людей на передовій, повідомляють Патріоти України.

"У цивільному житті до початку повномасштабної агресії я працювала в Національному агентстві з питань запобігання корупції. Довга назва посади, якщо по-держслужбовицьки, але по суті я займалася проектним менеджментом в освітній сфері", - розповіла Кіра.

Ще за часів Революції Гідності Кіра Нечай займалася волонтерством. З початком війни пройшла курси та стала інструктором з тактичної медицини. Після повномасштабного вторгнення дівчина вступила до волонтерського медичного батальйону "Госпітальєри". Першими містами, куди вирушила медик, були Буча, Ірпінь та Гостомель.

"Тут люди фактично більш-менш звичайним життям живуть. Місто існує наче. І тут від'їжджаєш, і вже повномасштабна війна. Згоріла техніка, зруйновані мости", - додала госпітальєрка.

За словами Кіри, за цей час вона чула багато історій. Утім є такі, які найдужче врізалися в пам'ять.

"Запам'яталася історія однієї жінки, в якої чоловіка, коли вони їхали в машині, розстріляли росіяни. Вона була поранена. Суть в тому, що її чоловік до того, будучи на Луганщині, пройшов тюрму так званої "ЛНР". Він пережив то пекло, повернувся, переїхав в Ірпінь, де вони почали жити спокійним життям. Власне, "русский мир" наздогнав його і тут. Вона раділа хоча б тому, що вдалося забрати його тіло", - пригадала дівчина.

Після звільнення Київщини госпітальєрка вирушила рятувати людей у Донецькій області. На сході країни зустріла Великдень. За словами Кіри, вдалося скуштувати і пасочку.

"Частина, до якої ми були прикомандировані, подзвонила якомусь священнику. Він по телефону все освятив", - сказала медик.

Кіра впевнена, що Україна обов'язково переможе, хоча для цього може знадобитися немало часу.

"Ми зможемо відбудувати ту країну, яка буде гідна тих зусиль, які будуть вкладені. Ми зможемо побудувати таку державу, за яку буде не соромно перед тими, хто загинув. Перед їхніми родичами і взагалі перед своєю совістю, перед самими собою", - наголосила госпітальєрка.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...