"Ми змусили Київ воювати так, як ми б не стали, і нести втрати, яких ми б не хотіли", - екс-маршал ВПС Британії

Країни НАТО змусили Україну воювати так, як не воювали б самі, і нести втрати, які самі не хотіли б понести. Таку думку висловив маршал авіації Королівських ВПС у відставці Едвард Стрінгер в статті для Financial Times, передають Патріоти України.

Він підтримав передачу Україні винищувачів F-16, зазначивши, що це дозволить відновити перевагу українських ВПС в небі і відтіснити російську авіацію. "Це, в свою чергу, захистить як сухопутні війська України, так і її критично важливу інфраструктуру", - сказав Стрінгер.

Однак потрібно враховувати і моральний аспект, пише він: "НАТО билося б з Росією, спочатку вигравши повітряний бій, а потім використовуючи перевагу в повітрі, щоб провести більш ефективний наземний бій. Враховуючи слабкість ВКС, це не нездійсненна мрія. Але обмежені до теперішнього часу поставки заходу змусили Україну вдатися до тактики "подрібнення земель". Ми змусили Київ воювати так, як ми б не стали, і нести втрати, яких ми б не хотіли".

Стрінгер підкреслив, що Захід повинен змінити цю позицію, якщо хоче, щоб Росія зазнала поразки. "Рішення F-16 - це великий крок у правильному напрямку. Ці літаки можуть не прибути вчасно, щоб допомогти Україні у весняному наступі, але ця заява вже вплине на військові та політичні розрахунки в Кремлі. F-16 не панацея, а тотем більш чесної боротьби", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...