"Мимовільний підрив боєприпасів" завдав шкоди російській військовій мощі на півдні... більшої, ніж знищення крейсера "Москва", – Геращенко про Новофедорівку

Унаслідок вибухів на аеродромі в Новофедорівці в окупованому Криму загинуло щонайменше 60 російських військових, а загальні збитки не менші ніж загибель флагмана Чорноморського флоту ВМС РФ. Про це заявив радник голови МВС Антон Геращенко.

"Загинуло і поранено не менше 60 і поранено 100 пілотів і техніків військового аеродрому в Саках. Вчорашній "мимовільний підрив боєприпасів" за своїм масштабом завдав шкоди російській військовій мощі на Півдні не меншої, а я навіть думаю більшої, ніж знищення крейсера Москва", – пише Геращенко у Facebook.
Він упевнений, що РФ приховує реальний розмір руйнувань і кількість загиблих на аеродромі.
"Багатьох людей не можуть знайти, оскільки їхні тіла були спопелені після займання 1,5 тис. тонн авіаційного гасу і вибухів сотень тонн авіаційних боєприпасів, як завжди халатно розкиданих по аеродрому, замість того, щоб бути в підземних сховищах", – зазначає радник голови МВС.
Також Геращенко заявляє, що під час вибуху було знищено чи пошкоджено майже всі літальні апарати, обладнання зв'язку і радіолокації.
На його думку, на відновлення аеродрому знадобиться не менше року.
У міноборони РФ заявляють, що вибухи на авіабазі сталися через детонацію боєприпасів.
Українські військові повідомляють про дев'ять знищених ворожих літаків.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...