Минулий тиждень був найгіршим тижнем для Путіна, а водночас позитивним для України, - Піонтковський

Про це зазначив політолог Андрій Піонтковський у програмі "Студія Захід з Антоном Борковським" на Еспресо.TV.

"Це був історичний тиждень, найгірший тиждень для кремлівського диктатора – він зазнав двох великих геополітичних поразок: на Заході і на Сході", – зауважив Піонтковський.

Щодо першої поразки, то вона, за словами експерта, полягає в тому, що Захід дуже твердо відповів на ультиматум Путіна. Що важливо – ситуація у Вашингтоні змінилася, там перемогла проукраїнська позиція.

"Ми раніше докладно говорили з вами про те, що там продовжується боротьба двох ліній – помічника президента з безпеки Саллівана і прихильника захисту України держсекретаря Блінкена, якого підтримує міністр оборони Остін. Так от, лінія Блінкена цілком перемогла. Головною історичною подією у Вашингтоні був лист 25 найбільших американських дипломатів. Це лист, формально спрямований у Білий дім, але адресований одній людині – Саллівану. Дипломати прямо звинувачують його в потуранні російській агресії. Ба більше, він був змушений піти на zoom з ними, намагався виправдовуватися. І от після цієї "виволочки", яку йому влаштували 25 дипломатів, він просто зник з публічного поля, а всі політичні заяви артикулював Блінкен. Тобто вагання Заходу закінчилися у Вашингтоні, і він зайняв дуже тверду позицію. Ми не знали точно, коли лінія Блінкена переможе остаточно лінію Саллівана, але це було неминуче, адже якщо в адміністрації Байдена були якісь порівняльні позиції, то поза адміністрацією – в Конгресі, в політикумі, була переконлива перевага проукраїнської сторони", – наголосив Піонтковський.

Інша поразка Путіна – на Сході, в Казахстані. На переконання політолога, Москва була змушена оголосити про виведення інтервентів з території Казахстану, оскільки Китай жорстко продиктував і Токаєву, і Путіну, що там його зона впливу.

"Що цікаво в російській медіасфері – звісно, вся ця імперська публіка, пропутінська сволота, заскочені таким кроком, вони між собою в соцмережах обурюються, проте їм заборонено виходити з якимсь обговоренням цього сюжету на центральному телебаченні. Цілковите мовчання, все, як має бути. Великий Китай сказав – і Путін свої війська забрав. От ця авантюра йому дорого коштуватиме", – додав Піонтковський.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...