Мирного розвитку не буде: Політолог назвав три особливості, які визначають майбутній перебіг війни

Російський диктатор Володимир Путін не в змозі закінчити війну проти України. Він та його найближче оточення - являють машину війни та мілітаризації. Про це в ефірі "Еспресо" розповів політолог та викладач Карлова університету (Прага) Олександр Морозов, передають Патріоти України.

"Є три обставини, які визначають контури найближчого та середньострокового майбутнього перебігу війни. Перше – мало хто має сумніви у тому, що поки Путін у Кремлі, війна буде продовжуватися. Сам Путін не в змозі закінчити війну. Його найближче оточення, а тепер і він сам, являють собою машину війни й машину мілітаризації. І зворотного ходу у мирний якийсь розвиток ніхто з них не уявляє. Вони всі під санкціями, для них маячить та чи інша форма міжнародного трибуналу. Відповідно, вони самі не можуть бути джерелом якогось повороту в іншу сторону у цій війні", - зауважив політолог.

Політолог також зауважив, що Кремль сподівається на те, що щось на Заході "трісне" та зміниться. Проте ні ЄС, ні США, зокрема президентські вибори, не змінять позиції щодо України. Вже існує достатньо сильний альянс, який незалежно від зміни урядів, буде підтримувати Україну.

Третім пунктом, за словами експерта, який вплине на перебіг війни, є деградація російської економіки та управлінської системи.

"Кращим цьому підтвердженням є заколот Пригожина, і те, що зараз відбувається у генералітеті армії РФ. Це свідчить про розвал управлінської моделі у Путіна. Він не у тому впевненому положенні, у якому був 2014 року, коли анексував Крим. Зараз у нього під час війни велика група генералів звинувачується у нелояльності, йдуть розслідування, працює ФСБ та військова прокуратура. Чіткість управління – це частина ресурсів, тому що не тільки економічні ресурси визначають війну, але й людські", - резюмував Олександр Морозов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...