На 500%: США різко збільшать виробництво 155-мм снарядів для України

У Сполучених Штатах Америки планують вшестеро збільшити обсяги виробництва 155-міліметрових снарядів, які зараз необхідні Україні. Їх виробництво наростять до 90 000 на місяць протягом двох років, повідомляють Патріоти України.

Як пише The New York Times із посиланням на високопоставленого чиновника з постачання Пентагону, виробництво снарядів планують збільшити для компенсації викликаного російським вторгненням в Україну дефіциту, і щоб створити запаси для використання в ході майбутніх конфліктів.

Зазначається, що таких планів хочуть досягти за рахунок розширення потужності існуючих заводів, а також залучення нових виробників. Видання підкреслює, що Пентагон збільшить виробництво снарядів на 500%. Його доведуть до рівня, якого не було з часів Корейської війни, і це стане частиною "найагресивнішої модернізації" оборонної промислової бази США майже за 40 років.

Примітно, що до початку повномасштабної війни Росії проти України в США виробляли 14 400 некерованих снарядів на місяць. І цієї кількості було достатньо для американських військових.

Однак модернізація держпідприємств з виробництва боєприпасів буде проводитися довше згаданих вище двох років. Пентагон має намір фінансувати нові підприємства з виробництва артилерійських снарядів і буде витрачати приблизно $1 млрд на рік протягом наступних 15 років.

"Рішення армії розширити своє артилерійське виробництво є найбільш явною ознакою того, що Сполучені Штати планують підтримувати Україну, незалежно від того, як довго триватиме війна", – сказано в матеріалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....