На Бахмутському напрямку йдуть важкі бої за залізницю, - начальник пресслужби Східного угруповання

На Бахмутському напрямку на фронті в Україні ключові події зараз розгортаються навколо залізниці – за неї точаться важкі бої з російськими окупантами. Сили оборони України, як і вороже військо Росії використовують БПЛА, танки, артилерію. Про це сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш у неділю, 1 жовтня, передають Патріоти України.

За його словами, станом на цей день не можна сказати, що залізниця перейшла під контроль українських військ, але й росіяни її також не контролюють. "У районі залізниці точаться важкі бої. Тут розгортаються ключові події. Не можна сказати, що зараз вона повністю наша або їх. Тривають інтенсивні бойові дії", – сказав Євлаш.

Він також розповів, що на північному фланзі Бахмута окупанти намагаються контрнаступати і тим самим зупинити наступ ЗСУ. А на південному фланзі ворог штурмує, щоби відбити втрачені позиції. Там російська армія зібрала потужне угруповання близько 10 тисяч окупантів.

Євлаш додав, що зараз не схоже, що росіяни збираються здавати місто та відступати. Ворог підступний і розслаблятися й недооцінювати його не можна. Воїни української армії готові до будь-яких витівок загарбників.

Раніше Євлаш сказав, що російські війська хапаються за позиції на північному фланзі від Бахмута. Окупанти усвідомлюють, що просування українських воїнів на цьому напрямку створить для них реальне півоточення.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

DeepState: Російські окупанти просунулися в районах 10 населених пунктів

понеділок, 20 травень 2024, 8:36

Російські окупанти мали деякі успіхи на Запоріжжі, а також на Донеччині й Харківщині. Аналітики DeepState повідомляють, що протягом 19 травня зафіксовано просування росіян біля 10 населених пунктів України. "Ворог просунувся південно-східніше та півден...