"На Банковій злякалися, що хтось дорослий розказав правду", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

Ігор Жовква. Фото: "Слово і діло".

"Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі Єдиного телемарафону прокоментував статтю Залужного в журналі The Economist. Судячи з усього, на Банкові злякались, що хтось дорослий розказав суспільству про реальний стан речей на фронті. Без шашликів, тарологів, арестовичів і обіцянок прапорів над Севастополем уже зараз", - пише журналістка та політичний аналітик Марина Данилюк-Ярмолаєва на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Бо ось що каже Жовква: "На місці військових я б, напевно, найменше, що робив би – це б коментував для преси, для відкритої публіки те, що відбувається на фронті, те, що може відбутися на фронті, якісь варіанти. Тому що ми ж тоді полегшуємо роботу агресору. Я впевнений, що все дуже уважно прочитано, занотовано, зроблено висновки. Якщо ми так якимось чином досягнемо успіхів – можливо, це дуже глибокий стратегічний задум. Але мені дуже дивно".

Тобто мільйон людей, задіяних в силах оборони, і кілька мільйонів їхніх рідних, які знають про цей стан речей – вважають ідіотами? Стаття, шановний, була написана для Заходу, бо саме звідти пішли питання: "А який план української перемоги? За що ми платимо?" Є море інформації у кожного притомного журналіста – і нарешті добре, що вона була озвучена офіційно.

І сама коктейльна вишенька. Жовква заявив, що після виходу згаданої статті до нього телефонував "один з керівників кабінетів лідерів". "І вони просто в паніці мене запитують: "А що доповідати моєму лідерові? Ми дійсно в глухому куті?" Ми цього ефекту намагаємось досягти цією статтею?"

Підозрююю, що це був той чоловік, який скаржився на поганий матрас у бункері. Його стилістика. Плюс, він чи не єдиний, який приносить "хороші новини" лідеру.

Що доповідати лідеру? Правду. Суху і неприглядну правду. Саме неприглядна правда – матір для сценарії виходу із кризи. Є стійке враження, що певних осіб із Банкової цікавить виключно влада заради влади. І хороші новини заради хороших новин, а не те, як виграти у війні.

Нагадати, чого коштувало приховування від суспільства поганих новин 4 місяці напередодні повномасштабної війни? Так освіжіть пам'ять фотками Маріуполя, Бучі, Херсона та Бахмута. Є варіант – програти війну. І давати виключно "хороші новини" про масові репресії в окупації. Воно того варте?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...