На дні Маріанської западини знайшли невідомі віруси аномально великих розмірів: Довжина генома мімівірусу довше майже в 40 разів за геном коронавірусу, який спровокував пандемію COVID-19

​На дні Маріанської западини, найглибшому місці земної кулі, китайські вчені знайшли зразки гігантського мімівірусу.

Мімівіруси

Мімівіруси - які складали більше 4% від загальної популяції вірусів у досліджуваному морському дні - спочатку були помилково прийняті за бактерії, коли вчені вперше побачили їх під час спалаху пневмонії у 1992 році. шириною в нанометри, їх іноді можна побачити неозброєним оком, повідомляють Патріоти України.

Група китайських дослідників в рамках місії Challenger Deep дістали з найглибшої точки планети відкладення. У них вчені знайшли віруси, серед яких були і гігантські види. Автори дослідження відзначають, що їх розмір перевищував розміри деяких бактерій, що дуже незвично. Хоча мімівіруси виявлялися і в інших місцях, вони виявилися більш численними на глибині 11 км. Як відомо, тиск в цьому районі в 1100 разів перевищує атмосферний.

Photo: South China Morning Post

Мімівіруси - це рід вірусів, що включає в себе єдиний вид Acanthamoeba polyphaga mimivirus (APMV), їх господарями є амеби роду Acanthamoeba. На відміну від більшості інших вірусів, мімівірус не проходить через фільтр з діаметром пор 0,22 мкм і його видно в світловий мікроскоп.

Популяція мімівіруса на дні западини становить приблизно 4% від загальної вірусної популяції. Також разом з відкладеннями вчені витягли з дна океану 15 інших типів вірусів і понад 100 бактерій різних видів. Крім аномального розміру, мімівірус виділяється серед інших патогенів дуже складним геномом - в ньому більше 1,2 млн пар основ. Для порівняння - геном коронавирусу нового типу, який спровокував пандемію COVID-19, майже в 40 разів коротше. Вчені підкреслюють, що вплив мімівірусу на ссавців поки тільки вивчається в лабораторних умовах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...