На Харківщині ЗСУ захопили новітній танк Путіна Т-90М "Прорив" вартістю до $5 000 000 (фотофакти)

Танк Т-90М (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

У Харківській області українські військові захопили найсучасніший російський танк Т-90М "Прорыв", повідомляють Патріоти України з посиланням на портал Мілітарний.

Фотографії з захопленим танком оприлюднив український танкіст на своєму каналі Shawshank Redemption, пише портал.

Танк Т-90М "Прорыв" потрапив до українських сил без видимих ушкоджень.

Швидше за все, танк було кинуто російськими військовими під час спішного відступу з Харківської області.

Також захоплений танк оснащений комплексом засобів зниження помітності, відомою під назвою "Накидка". Комплекс засобів зниження помітності "Накидка" являє собою набір чохлів з радіопоглинального матеріалу та секцій для покриття бойової машини.

На Харківщині ЗСУ захопили російський танк Т-90М “Прорыв”

Т-90М "Прорив" (об'єкт 188М) було розроблено в рамках ДКР "Прорив-3" і є модернізованою версією основного російського танка Т-90, який своєю чергою є модернізацією радянського танка Т-72. Ці бойові машини отримали принципово нову башню та потужніший двигун. Танки були оснащені новим багатоканальним прицілом, що забезпечує застосування озброєння будь-якої доби. На танку встановлюються протикумулятивні екрани та система динамічного захисту "Релікту". Також він може бути обладнаний комплексом активного захисту "Арена-М". Російська армія отримала першу партію цих танків тільки у 2020 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...