На Херсонщині морпіхи ЗСУ знищили мобільну пускову установку “Ланцетів”

Українськ морпіхи на Херсонщині знищили мобільну пускову установку баражуючих боєприпасів “Ланцет”.

Відео зі знищенням було опубліковано пресслужбою 38-ї окремої бригади морської піхоти України.

У знищенні пускової установки взяв участь 140-й окремий розвідувальний батальйон морської піхоти, а також 38-ма окрема бригада морської піхоти.

Завдяки оперативним діям аеророзвідки підрозділу, вдалося своєчасно помітити мобільну пускову установку, яка була змонтована на базі вантажівки КАМАЗ 4310.

Загалом в кузові знаходилось три баражуючих боєприпаси типу “Ланцет”. Після запуску одного із них, вантажівка розпочала рух до укриття.

Не дивлячись на маскування машини під деревами, морпіхам вдалося успішно знищити пускову установку окупантів.

Мобільна пускова установка баражуючих боєприпасів “Ланцет” на базі вантажівки КАМАЗ 4310. Фото: 38 ОБрМП

Знищення пускової відбулось за координатами (46.521769, 32.917488), біля селища Раденськ, що на Херсонщині.

Треба зазначити, що знищення відбулось у 20 кілометрів від лінії фронту.

Нагадаємо, що окупанти почали використовувати макети “Ланцетів” на позиціях, звідки здійснюють справжні пуски баражуючих боєприпасів.

Позиції облаштовані таким чином, що з них ворог може здійснювати справжні пуски баражуючих боєприпасів.

Макети баражуючих боєприпасів типу “Ланцет” на позиціях. Фото: зовнішній пілот

Треба зазначити, що кількість випадків використання “Ланцетів” на фронті значно знизилась. Можливо це пов’язане з українськими атаки на потужності російського оборонно-промислового комплексу.

Крім того, це може бути пов’язане з ударом по підприємству “Загорский оптико-механический завод” (“ЗОМЗ”), яке виробляло оптичні прилади на замовлення російської армії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...