"На нараді лідерів країн НАТО таки було погоджено, що загравання з Росією стали геть невигідними", - Голобуцький

"Сьогодні було паралельно зроблено дві заяви – генсека НАТО і держсекретаря США", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:
"Блінкен заявив «Ми не публікуємо цей документ [відповідь на ультиматум РФ], оскільки вважаємо, що дипломатія має найкращі шанси на успіх, якщо ми створимо умови для конфіденційних переговорів. Ми сподіваємось і очікуємо, що Росія дотримуватиметься такої самої точки зору і серйозно поставиться до нашої пропозиції». Тоді як Столтенберг був відкритіший щодо вимог НАТО до Росії: «Росія має утримуватися від агресивних дій та проявів ворожості. Росії слід відкликати свої війська з України, Грузії та Молдови, де вони розміщуються без згоди цих країн».
==
Тобто, фактично США запропонували Кремлю ширму з «таємних пропозицій/ погроз», щоб Путін міг її використати як привід для відступу і деескалації, потрактовуючи публічно так, як йому зручніше. І одночасно НАТО продовжив провокувати Путіна на максимально агресивні дії.
Ймовірно, на вчорашній нараді лідерів країн НАТО таки було погоджено, що загравання з Росією стали геть невигідними. І під цим підписалась навіть Німеччина – вона найбільш залежна від постачань російських енергоносіїв і, відповідно, найбільше постраждає від російського шантажу. Можливо, вирішальною стала теперішня заява Австралії щодо готовності постачати до Європи зріджений газ, поки Росія тримає штучний дефіцит і публічно рахує, на скільки тижнів вистачить газу в Європи.
Тобто, по суті Кремль сам себе переграв: натиснув на Європу сильніше, ніж міг собі дозволити. Але для України це означає збільшення ймовірності масштабного наступу".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...