"На нас чекає вже друга електоральна революція": Кучма оцінив шанси Зеленського на переобрання президентом України

Передбачити результат повоєнних виборів в Україні наразі неможливо, проте шанси нинішнього глави держави Володимира Зеленського бути повторно переобраним главою держави високі, переконаний другий президент України (1994-2005 рр.) Леонід Кучма. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передають Патріоти України.

«Коли б вибори не відбулися, передбачити їхній результат сьогодні абсолютно неможливо. Повоєнні вибори взагалі річ непередбачувана. Втома і травма суспільства роблять прогнози щодо результатів виборів невдячною справою. Нагадаю: 1945 року Черчилль, рятівник Британії на початку війни, а потім тріумфатор і переможець Гітлера, без шансів програв на парламентських виборах. Багато є в історії і зворотних прикладів», – сказав Кучма.

За його словами, якщо шанси Зеленського на переобрання президентом можна оцінити оптимістично, то ймовірність збереження крісел переважною більшістю депутатів – песимістично. «Можу спрогнозувати одне: на нас чекає вже друга електоральна революція. Перша відбулася 2019 року, коли команда Зеленського просто змахнула з дошки більшість політичних фігур», - сказав Кучма.

Водночас він зазначив, що «вибори у 2025 році абсолютно необхідні, якщо війна закінчиться, і вибори абсолютно неможливі, якщо війна не закінчиться». «У цьому випадку вони неможливі ані технічно, ані, що набагато важливіше, морально. На виборах під час війни неможливо забезпечити їхню справедливість і всенародне волевиявлення. Ви не доправите скриньку для бюлетенів у кожен окоп. А без голосів тих, хто сидить у цьому окопі, це будуть не вибори, а блюзнірство», – наголосив Кучма.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путіну вдалось показати світу, що Росія не в ізоляції попри всі її злочини, - Голобуцький

понеділок, 28 жовтень 2024, 23:08

"XVI Саміт БРІКС в Казані (найбільший міжнародний захід в Росії від початку "СВО"), головної мети досягнуто: Путіну вдалось показати світу, що Росія не в ізоляції попри всі її злочини і попри весь санкційний тиск НАТО і ЄС", - пише політтехнолог Олексі...

"Можливе повторення сценарію з Курщиною": Військовий експерт звернув увагу на ситуацію навколо Брянської області

понеділок, 28 жовтень 2024, 22:42

У Брянській області Російської Федерації цілком можливе повторення сценарію з Курщиною. Про це сказав військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, передають Патріоти України. Він нагадав заяви місцевої влади про захід Си...