"На нас чекають реалії Другої світової, коли німецькі кулеметники реально божеволіли від гір кривавого м’яса на кількадесят метрів заввишки", - Голобуцький

"В ці дні довелось давати значну кількість інтерв’ю іноземним ЗМІ – всі вони просили прокоментувати «часткову мобілізацію» в РФ, як це варто сприймати і чи це дійсно щось серйозне. Бо Європа дещо розгублена – адже за мірками військових стратегій 21 ст. 300 тисяч мобілізованих і перспектива залучити ще з мільйон, фактично, непідготованих цивільних, - це абсурдний підхід", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Європа не розуміє, що має справу з абсолютно архаїчним суспільством, архаїчною державою і, відповідно, архаїчним розумінням війни. Навіть не вийде точно визначити, до якої міри архаїчним: чи це 18 ст. і засипання ворога м’ясом в традиціях Петра, чи це 19 ст і засипання ворога м’ясом за прикладом Кримської війни, чи це 20 ст і завалювання м’ясом в традиціях Жукова. Хоча насправді і значна кількість українців теж не надто розуміє, що має справу з архаїчним монстром.
Тому і Єсропа, і українці насміхаються з тих інсультників на зборах, з гнилих калашів, з пішою передислокацією непідготованих і без спорядження «мобіків». Хоча якраз щодо спорядження російське Міноборони певну логіку має: середня зарплата тих, кого навизбирували по глибокій провінції, 15-20 тисяч рублєй. А тут їм дали по 200 000. Виходить, 180 000 навіть з першої зарплати спокійно можуть витратити на спорядження. Хоч на спальник, хоч на форму, хоч на ще щось. І «мобіки» самі споряджаються, і армії менше головного болю з тим.
Я достатньо глибоко вивчаю історію, я неодноразово був в Росії (до війни), я достатньо тісно спілкувався з росіянами. Тож можу запевнити: закидати м’ясом – це був і лишається єдиний спосіб, яким Росія вигравала війни. Ні геніальних полководців, ні захмарної мотивації – це все вигадки ідеологів, такого ніколи не було і немає тепер. Тільки і виключно сотні тисяч і мільйони «м’яса», яким фізично закидували і ефективну зброю, і фахових бійців ворога.
Тому я не поділяю оце теперішнє легковажне ставлення до масштабу і якості мобілізації (хоча жартувати все ж не припиняю). Жартувати можуть хіба ті українці, що зараз на фронті. А ми всі в тилу маємо з жахом розуміти, що буде, коли Путін дійсно пожене мільйон «мобіків» - з зогнилими берданками, кривих-косих-вбогих, але – МІЛЬЙОН. Тоді на нас чекають реалії Другої світової, коли німецькі кулеметники реально божеволіли від гір кривавого м’яса на кількадесят метрів заввишки, через котрі «талановиті совєцькі полководці» і заградзагони НКВД гнали й гнали нові тисячі от власне таких практично неозброєних і зовсім непідготованих мобілізованих, вчорашніх цивільних.
Європа також має ще трохи часу морально підготуватись до цієї апокаліптики. Бо зі значною ймовірність саме так і буде.
Адже те, що Путін після провалу бліцкриґу звернеться до традиційного рішення просто завалити фронт м’ясом, - абсолютно логічний, історично обумовлений і зазвичай цілком виправданий алгоритм дій Росії. Бо притомні вороги з людським світоглядом і параметрами психіки просто такого не витримували.
Я можу хіба констатувати: ми витримати мусимо [тут має бути відсилка до оперативної психологічної підготовки бійців і цивільних, термоядерної ідеологічної накачки, щоб дійсно не божеволіли від того, що для росіян нормально, а нам дахи рве]".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти обстріляли стадіон українського футбольного клубу

субота, 27 квітень 2024, 15:01

Стадіон Електрометалург у Нікополі зазнав значних ушкоджень внаслідок російського обстрілу. Про це повідомляє Telegram-канал "Дніпро Оперативний", передають Патріоти України. На відео видно пошкоджені трибуни, адміністративні будівлі, а також глибоку в...

"Якась машина брудна": Оля Цибульська потрапила в ДТП і показала свій пошкоджений автомобіль (фото)

субота, 27 квітень 2024, 14:53

Співачка Оля Цибульська в Stories повідомила, що потрапила в ДТП. Артистка викликала поліцію, яка приїхала на місце події у Києві. Співачка показала фото пошкодженого автомобіля і розповіла, що врізалася в паркувальний металевий бар'єр. За словами арти...