"На ноги" Лукашенка ставлять лікарі з Москви, зокрема з центру ім. Бакульова. Перша ж думка: його життя і здоров’я Кремль щільно взяв під власний контроль", - Голобуцький

"Лукашенко вперше зі святкування «9мая» з’явився на людях – вже після того, як вчора поповзли чутки, що він помирає (вже помер/ отримав інфаркт/ підхопив вірус/ отруївся...)", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Вигляд має не найкращий – на фото стоїть як воскова фігура з експозиції Тюссо. На руці (тепер на кисті лівої, тоді як на параді в Москві це була кисть правої руки) знов бинти, очевидно після катетера (і якщо це кисті, то значить, що вени в звичайних місцях на обох руках вже подірявлені голками геть) . Є інформація про системні проблеми в Лукашенка практично з усіма системами організму (ендокринна, серцево-судинна, майже всі інші). Організм в 68 років зношений в хлам. За словами наближеного джерела, «Домогтися сильного поліпшення самопочуття вже не вдасться. Так і буде з [постійними] ушпиталеннями».
Чутки про смерть Лукашенка ці фото розвіяли. Але занепокоєння зацікавлених сторін – ні. Постійна залежність від лікарів і лікарень однозначно дуже сильно впливатиме на його можливості керування країною. Зважаючи, що режим в Білорусі абсолютно авторитарний, все тримається суто на контролі самого Лукашенка, це важливий момент.
Відповідно, є певна ймовірність початку боротьби за владу в Білорусі – бо вожак очевидно ослаб, можна спробувати. Тут дуже сильним є чинник Росії – як фактичного донора Білорусі як «паразитної держави». Путін може захотіти поставити особисто власного «намісника» в якості спадкоємця Лукашенка і хазяїна, фактично, «Білоруської області РФ». Але це не єдиний можливий сценарій: в Білорусі може початись і внутрішня боротьба за владу, що зумовить тотальний хаос.
І якраз варіант «хаосу» і «сварок за престол» набагато більш вигідний нам – бо унеможливить ефективне використання Кремлем Білорусі (зробить його менш ефективним чи взагалі неефективним) для відкриття ще одного фронту проти нас.
Але поки певні формулювання в офіційних повідомленнях ЗМІ як мінімум дещо насторожують: «Лукашенку доповіли, що війська ППО Білорусі кілька діб у підвищеній бойовій готовності, а в суботу переведені в готовність номер один». Що це може означати?
а) Рішення щодо воєнних дій (нехай і поки оборонного(?) характеру) приймав НЕ Лукашенко. А хто?
б) Лукашенка відсторонено від оперативного (лаг – 2-3 дні орієнтовно, якщо зважати на формулювання «війська кілька діб...») керівництва чи то країною, чи тільки військовою сферою (разово? а як же перспектива «постійних шпиталізацій»? тимчасово? остаточно?).
І це насправді дійсно цікаве і важливе питання: хто керував Білоруссю і її військами ці 6 днів? Хто керуватиме зараз? Як довго це робитиме не Лукашенко? Чим це обернеться для України?
==
Що цікаво, за словами того ж наближеного джерела, «на ноги Лукашенка ставлять лікарі з Москви, зокрема з центру ім.Бакульова». Перша ж думка: життя і здоров’я Лукашенко Кремль щільно взяв під власний контроль. За однією відмашкою з Кремля московські лікарі ненадовго за потреби стимулюватимуть здоров’я Лукашенка. А якщо відмашка буде інша, прямо протилежна: «Все, закінчуйте»?.. Раніше, нагадаю, з’являлись матеріали про контроль дій Лукашенка через родини його синів у заручниках Кремля, ті мешкають в Росії вже кілька років. Тепер в руках Кремля безпосередньо життя Лукашенка, в буквальному розумінні".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.