"На окупованій частині Херсонщини зрозуміли, що щось суттєво змінилось, коли росіяни жваво почали рити окопи - бо тепер не вони йдуть на Україну, а Україна йде на них", - Олена Кудренко

"Сьогодні довелося стати свідком розмови людини з її рідними, які живуть ще на окупованій частині Херсонщини. На тому березі, де зараз росіяни", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тільки нещодавно, зі звільненням Херсону, почав з'являтися зв'язок і з тою частиною. Всі ці місяці знайомі місця собі не знаходили - не могли зв'язатися з ріднею.
Ті кажуть, що прокинулися в оточенні росіян, того 24 лютого. Ні часу, ні можливостей - просинаєшся, а вже встановлені блокпости, і з Криму йде техніка - і днями, й ночами. Безперервно. Влада залишилася місцева, і вона акуратненько перевзулася ще тої весни.
Довгі місяці без реальних новин. Ми ж знаємо, що росіяни закидують в інфопростір, декому по цей день: "Харьков наш, Кієв наш, Одєсса наша..." А люди не мають змоги це перевірити. Живуть під росіянами, посеред військової техніки, й чують, як від них луплять по Херсону, по Нікополю. Кажуть, що зрозуміли, що щось суттєво змінилось, коли росіяни жваво почали рити окопи - бо тепер не вони йдуть на Україну, а Україна йде на них. Такі речі стали очевидними для місцевих.
Ну, а коли відновився зв'язок, дізналися про стан справ і дуже чекають. Росіяни там ходять та питають:
- ну гдє ваши морозы?
- які морози? Оце вам мінус 5. Ми ж на півдні.
- Тю! У нас мінус 25 дома!
- Ну так може й повернетесь туди, де мінус 25?..
Бояться окупантів. Українською розмовляють обережно (все життя україномовні). Окупантів називають "гості" - бо звісно, що чужі. Не свої.
Можливо, це розповідь про частину населення, не показову, бо ж різні є. Але згадуючи кадри, як зустрічали ЗСУ на Херсонщині, я дуже бажаю нашим людям і на тому березі дожити та дочекатися".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пішли на концерт Кообзона: ЗСУ ліквідували капітана армії РФ і ще кілька офіцерів (фото)

четвер, 2 травень 2024, 12:40

В Україні "знайшов смерть" капітан-окупант Батін Олексій - військовий злочинець, який брав участь у незаконному вторгненні на українські території. Про його ліквідацію повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц", передають Патріоти ...

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...