"На підставі листа головкома Сирського": Росіяни поширюють фейк, нібито Україна планує мобілізувати політбіженців з РФ та Білорусі

Росіяни почали поширювати мережею новий фейк про те, що Україна нібито планує мобілізувати політичних біженців з Росії та Білорусі. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Spravdi), передають Патріоти України.

Пропагандисти заявили, нібито «українське командування на підставі листа головкома Олександра Сирського призиватиме на службу до спеціалізованих підрозділів іноземців з-поміж росіян та білорусів, які мають статус політичних біженців». При цьому пропагандисти викладають фото нібито цього «документа» у Telegram.

У Spravdi заявили, що «лист Сирського» — це підробка, яку пропагандисти створили за допомогою фоторедактора. Він, зокрема, містить низку помилок, характерних для машинного перекладу з російської на українську, а її частини неузгоджені одна з одною за змістом.

За основу росіяни використали редаговану версію скриншоту справжнього листа Сирського до міністра оборони Рустема Умєрова щодо вилучення норми про демобілізацію з тоді ще законопроєкту № 10449 про її посилення.

Крім того, в українському законодавстві відсутній статус «політичний біженець», є лише загальний статус біженця. Зазначається, що метою таких фейків є віддзеркалення тактики росіян, які вербують іноземних найманців для участі у війні проти України, зокрема із Сомалі, Сьєрра-Леоне, Непалу та інших.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.