На Росії наростає лють і паніка: Україна намацала слабке місце у оборони ворога, окупанти безсилі, - ISW

Атаки українських безпілотників у глибині Росії продовжують тиснути на російську систему ППО та змушують російське військове командування пріоритетно розподіляти обмежені засоби протиповітряної оборони для прикриття важливих, на їхню думку, об'єктів, передають Патріоти України з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Російські регіони вимушені самі протидіяти українським дронам

Супутникові знімки від 6 травня свідчать, що щонайменше сім зенітно-ракетних комплексів середньої дальності “Панцир-1” захищають резиденцію правителя Росії Володимира Путіна у Валдаї.

Голова московського Центру аналізу стратегій і технологій і член цивільної консультативної ради при Міністерстві оборони Росії Руслан Пухов заявив 16 липня, що таке «вогнищеве» покриття ППО не має сенсу в масштабах, оскільки дозволяє українським безпілотникам обходити російське покриття ППО і завдавати ударів з неприкритих напрямків.

Аналітики зазначають, що росіянам, очевидно, не вистачає систем ППО для захисту всіх критично важливих об'єктів на заході. Пухов закликав російських військових запровадити інноваційний децентралізований підхід до захисту об'єктів у Росії від українських безпілотників і попередив, що українські безпілотники, ймовірно, проникатимуть у глиб РФ.

На тлі проблем із ППО окупанти почали формувати мобільні вогневі групи, які Україна успішно розгорнула для захисту від ударів російських безпілотників “Шахед-136/131”. Втім РФ досі не розгорнула ці групи в необхідному масштабі для достатнього захисту критично важливих об'єктів на заході.

"Постійний тиск на російську систему протиповітряної оборони призвело до того, що окремі регіональні органи влади прямо заявили, що російські компанії та місцеві органи влади не можуть покладатися на російську протиповітряну оборону федерального рівня і повинні забезпечити власні можливості протидії безпілотникам", - пише ISW.

читайте також:Зрадник Медведчук написав листа Трампу: ЗМІ розкрили зміст

Пухов запропонував, щоби російські військові розгорнули парк легких літаків для перехоплення українських безпілотників. Втім, ці зусилля ускладнить низький рівень виробництва легких літаків у Росії.
Тим часом українські дрони атакують РФ майже щоночі.

Українські дрони атакують РФ

У ніч на вівторок, 16 липня, атака безпілотника (БпЛА) спричинила пожежу на заводі низьковольтної апаратури в селищі Коренево Курської області РФ. В.о. губернатора регіону Олексій Смирнов заявив, що український дрон "скинув вибуховий пристрій на територію заводу". Цей завод виробляє низьковольтну і високовольтну апаратуру. Він розташований приблизно за 25 кілометрів від кордону з Сумською областю України.

За два дні до цього 14 липня в місті Суджі (також Курської області) після атаки дрона загорілась телевізійна вежа. А ще раніше цього місяця в цьому місті під удар безпілотників потрапили чотири автозаправні станції, внаслідок чого перестали працювати.

Регулярно “прилітає” й іншим регіонам — Брянській, Орловській, Білгородській, Воронезькій, Ростовській та Смоленській областям, а також Краснодарському краю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардеп Андрій Одарченко міг виїхати за кордон - прокурор САП

середа, 18 вересень 2024, 15:18

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа від Слуги народу Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Про це повідомив Центр протидії корупції, передають Патріоти України. Зазначається, що Одарченка не було й у Верховн...

Яка країна - такі й ділки: Бізнесмени влаштували стрілянину поблизу Кремля (відео)

середа, 18 вересень 2024, 15:08

У центрі Москви біля офісу маркетплейсу Wildberries в бізнес-центрі «Романов двор», який розташовується поруч із Кремлем, сталася стрілянина, пов′язана з бізнес-суперечкою його співвласників. Унаслідок інциденту, попередньо, одна людина загинула, ще дв...