"На сотні ворогів стало менше": ЗСУ знищили базу росіян біля Мелітополя, - мер Федоров

Після гучної "бавовни" на тимчасово захоплених територіях росіянам стане складніше забезпечувати свої війська на Запорізькому напрямку. Загарбники звикли вважати райони Токмака та Мелітополя "глибоким тилом", але це далеко не так, розповів в ефірі національного телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров, передають Патріоти України.

"За останні декілька днів ми бачимо випадки "гучних" ліквідацій. На узбережжі Азовського моря та Молочного лиману ворог розмістив свої тренувальні бази, на яких він тренує "мобіків", а також це такий пункт "пересидки", - сказав Федоров.

За його словами, туди привозять мобілізованих із тимчасового окупованого Криму та захопленого Мелітополя. На цих базах окупанти тренуються, випробовують різні види зброї, розміщують там склади боєприпасів.

Одну з таких баз напередодні українські сили успішно ліквідували. За словами Федорова, тепер там "на сотні ворогів стало менше". "Ліквідація продовжилась сьогодні вночі, біля Бердянська, приблизно о 2-й ночі розпочалися вибухи. Натепер ми маємо офіційне підтвердження щодо влучання поблизу Бердянського аеропорту, де ворог розмістив свою військову базу і склади з боєприпасами, - розповів Федоров.

На його думку, ворогу тепер стане складніше будувати логістику до Запорізького напрямку, тому що саме Бердянські склади забезпечували зброєю цей напрямок.

Федоров також прокоментував інформацію про виведення російських військових підрозділів з Токмака.

"Військові не виводять свої підрозділи з Токмака. Навпаки, їх стає там все більше. А от цивільний обслуговуючий персонал дійсно виводять. Цю тенденцію бачимо майже місяць. Сьогодні приблизно половина адміністрацій відсутня та території Токмака", - сказав Федоров.

За його словами, колаборанти хотіли якомога більше та швидше виїхати звідти. Але ФСБ та Росгвардія не випускають їх з території для видимості того, що у ворога "усе добре".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...