Хто б сумнівався: На Сумщині тендер на будівництво ВОПа за 45 млн грн виграла фірма сина голови облради

У Сумській області тендер на будівництво взводного опорного пункту (ВОП) виграло товариство з обмеженою відповідальністю "БВК компанія Федорченко". Цю фірму заснував чинний голова Сумської облради Віктор Федорченко, а гендиректором із 2020 року є син чиновника Дмитро Федорченко, інформують Патріоти України.

Вартість робіт, яка вказана на Prozorro, – 45 851 553,17 гривень. Із вищезгаданою компанією вже укладено договір (7 грудня 2023 року). Термін закінчення робіт – 25 грудня.

На своїй сторінці у Facebook Семен Салатенко, військовослужбовець і депутат Сумської районної ради, зазначив: фірму, що виграла тендер, Віктор Федорченко створив одноосібно й керував протягом кількох десятків років.

Сайт "БВК компанія Федорченко" підтверджує це. У грудні 2020 року Дмитро Федорченко (син засновника) отримав крісло генерального директора. Тоді ж (3 грудня 2020 року) Федорченко-старший став головою Сумської облради.

ТОВ "БВК компанія Федорченко" зареєстровано 04.04.1996. Юридична адреса – місто Суми, вулиця Тополянська. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Додатковими вказано видобуток декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди, глинистого сланцю; видобуток піску, гравію, глин та каоліну; виробництво олії та жирів.

На сайті фірми заявляється, що переважно вони займаються будівництвом багатоповерхових житлових будинків. "Але виконуються і індивідуальні замовлення", – написала пресслужба.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...