На тлі хвороби Лукашенко може втратити владу: Кремль може готувати наступника, - експерт

На тлі чуток про хворобу білоруського диктатора Олександра Лукашенка Кремль може вже займатися підготовкою йому заміни. За Конституцією наступником повинна стати глава Вищої палати Ради Республіки Національних зборів Наталія Кочанова, проте Кремль не допустить подібного. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів білоруський політичний і громадський діяч, координатор громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Андрій Санніков, передають Патріоти України.

Він зазначив, що попри свою часту появу на телеекранах, Кочанова є лише "пішкою". "І щоб силовики послухали жінку - ніколи", - додав Санніков. Він переконаний, що найнебезпечнішою людиною для Лукашенка та інших білоруських політиків є колишній його помічник і найближчий соратник Віктор Шейман.

"Але він не та людина, яка буде руйнувати систему, яку активно допомагав створювати. Зате у нього є компромат на кожного. Можуть бути і відморозки з внутрішніх військ, того ж ГУБАЗиКа. Ходили чутки, що це можуть бути і люди зі Служби безпеки, але вони шукають "господаря". Тому зараз буде цікаво подивитися. Думаю, цим займеться Лукашенко і його служби, які будуть відстежувати контакти будь-яких офіційних і неофіційних осіб з Москвою. Щось випливатиме в медіа, десь буде і свідомий витік", - розповів Санніков.

Експерт також акцентував на тому, що сам Лукашенко не замислюється про відставку і не шукає собі наступників. "Давайте подивимося на психологію. По-перше, диктатори - "вічні", і живуть вони "вічно". Думати про наступника означає допускати думку про свою смерть", - пояснив Санніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...