На тлі суттєвих невдач в Україні Росія може атакувати країни Балтії, - військовий експерт

Керівник польської служби військової контррозвідки Ярослав Стружик припустив, що у російського диктатора Володимира Путіна є готовність до невеликої військової операції проти однієї з країн НАТО. Про що свідчать ці заяви, в ефірі Radio NV прокоментував керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що це визнання того, що загрози є серйозними. Мусієнко вважає, що Росія розглядає сценарій атаки на країни Балтії, особливо після суттєвих невдач в Україні. «Думка про те, що Росія може атакувати країни Балтії тільки після того, якби їм вдалося окупувати Україну, перемогти, вона, звичайно, правильна. Але вона певною мірою хибна в тому сенсі, що не треба недооцінювати той факт, що якщо Росія побачить, що вони рухаються до тотальної поразки в Україні (а вони вже зараз як мінімум не можуть досягти стратегічної перемоги),<...> це означає, що вони можуть атакувати країни Балтії для того, щоби здійснити кампанію, яка називається деескалація через ескалацію», — розповів Мусієнко.

Також експерт зазначив, що вбачає загрози не лише для Естонії чи Швеції, про що говорив польський очільник контррозвідки, а й для Литви з боку Білорусі: «Я думаю, що той план, який Росія розглядала спільно з Білоруссю, а саме прорвати білорусько-литовський кордон і спробувати туди перемістити Іскандери з ядерними боєголовками і створити надзвичайно серйозний виклик, навіть більший ніж Карибська криза 60-х років, під приводом того, що може бути велика ядерна війна в Європі і таким чином сідати за стіл перемовин, ось цей сценарій зривається багато в чому. Литва проводить зараз паралельно навчання, навіть провели моделювання комендантської години в країні, тобто вони так само розуміють це».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна таємно перекинула бригади під Харків перед російським наступом, - ЗМІ

неділя, 19 травень 2024, 19:32

Україна приховано перекинула додаткові сили під Харків за кілька днів до того, як росіяни вдруге від початку війни спробували прорватися до Харкова 10 травня. Про це пише британське видання Sky News, поспілкувавшись з бійцями однієї з таких бригад, пер...

"Заявление Путина о захвате Харькова: что он сказал на самом деле", - Ян Валетов

неділя, 19 травень 2024, 18:54

"Путин заявил, что у России нет планов брать Харьков. За три дня до вторжения он и его печальный конь утверждали, что планов нападения на Украину у России нет. Поэтому, если Путина говорит, что у него нет плана захвата Харькова, или Сум, или Чернигова,...