На це неможливо дивитися без сліз: Як зараз виглядає Вовчанськ (відео)

У мережі показали зруйноване місто Вовчанськ Чугуївського району Харківської області, яке хочуть захопити російські окупанти. Кадри з висоти пташиного польоту опублікував паблік MRPL News, передають Патріоти України.

На відео видно, як у місті одразу в кількох місцях здіймаються стовпи диму після обстрілів російських загарбників. Як відомо, бої за Вовчанськ - у розпалі, однак місто контролюють Збройні сили України.

За словами керівника місцевої адміністрації Тамаза Гамбарашвілі, ситуація у Вовчанську стабільно важка. Росіяни б'ють по місту з різних типів зброї: мінометів, артилерії, РСЗВ, КАБів, дронів, які атакують автотранспорт. У Вовчанську станом на 14 травня перебувають близько 400 жителів. Ще до потужних обстрілів більшість людей, які залишалися у громаді, це були пенсіонери.

Водночас, за даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), військові експерти дійшли висновку, враховуючи темпи просування росіян у Вовчанську та інформацію про знищення кількох мостів через ключові річки, що Росія намагається створити "буферну зону", а не проникнути вглиб, як раніше вважав інститут.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...