"На відміну від Випоняликого, Залужний говорив конкретно. І конкретно показував, де чия компетенція", - політолог

"Вчора було внесено в Раду закон про нові правила мобілізації. З огляду на резонансність питання, Офіс президента дав темник "слугам": максимально шифруватися, в дебати не лізти і всі питання переадресовувати військовим і Залужному. "Нєвінаватая я. Це всьо військові творять (це якщо вам щось в законі не подобається). А ми - маладци, Зеленський найвеличніший геній (це якщо вам щось у законі до душі)", - пише політолог Віктор Бобиренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Що тут скажу. Валерій Федорович сказав дуже конкретні речі:

1. Вибачився за помилку. І це мені прямо було аж дуже-дуже. Тому що було це на тлі вічної і вже задовбавшої непогрішимості Випоняликого.

Залужний сказав, що він, як і багато хто, думав, що величезні втрати росіян остаточно демотивують воювати не лише армію, а і керівництво РФ. Помилився.

Вийшло, як завжди в історії: росіяни воюють за жуковським принципом "солдат нє жалєть - баби нових нарожают", а російське суспільство виховане на пісні: "І толька нам нужна адна пабєда, адна на всєх ми за ценой нє пастаім".

З цим потрібно рахуватися. Для ворога мобілізаційний ресурс - не проблема. А їх майже вчетверо більше нас. Це треба враховувати.

2. Західним союзникам дуже чітко вказано, що нинішня війна - це війна сучасних технологій, що змінюються щоденно на полі бою. І перемога - це завчасне реагування на оперативно-тактичні виклики. І Захід наче усе розуміє і готовий співпрацювати.

3. Про демобілізацію строковиків: Генштаб за те, щоб їх відпустити, а там згідно закону. Ну і ми ж дорослі: хто хотів воювати - вже давно підписав контракт.

А решта прес-конференції - це була безкінечна відповідь на власне одне питання: де закінчуються повноваження Міноборони і Кабміна і де починаються повноваження ЗСУ і Залужного.

Журналісти на брифінгу задавали питання по типу: "А як ви будете надсилати повістки у Дії?"

Залужний: "Дякую за питання, але це компетенція Центральних органів влади. Вони нам поставляють рекрутів - ми навчаємо і воюємо".

"А як ви будете ловити ухилянтів за кордоном?"

"Дякую, але це питання до МО і уряду (от президента він ще не чіпав, жаль). Вони поставляють рекрутів, ми навчаємо і воюємо".

"А як ви будете то, а як ето, а як переето?"

"Дякую, але це не наші компетенції. Ми навчаємо і воюємо. Ми не втручаємось в компетенції тилу".

Те саме Залужному довелося пояснювати і стосовно перемоги, наступу, оборони:

- війна великою мірою залежить від дій ворога. Ми будемо реагувати. У нас є кілька альтернативних планів на усі можливі ситуації.

- ми триматимемо наші території доти, доки в цьому є доцільність. Але пріоритет - життя воїнів. Тому ми відходимо з руїн. А потім відвоюємо це назад.

Залужний загалом сподобався. Він, на відміну від Випоняликого, говорив конкретно. І конкретно показував - де чия компетенція. Щоб не валили з хворої голови на здорову.

Єдине, чого не вистачає Залужному - це експресії і емоцій. Він військовий і виглядав дуже спокійно - без істерик "слуг" і Випоняликого.

Воно, звичайно, піплу від спокою головкома спокійніше. Але ж піпл звик до соплів і сліз. Піплу складно. А мені емоції вже піднабридли. Мені зайшло. Я би, щоправда, задав ще одне питання, але про це пізніше".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...