"На Володимира Макея покладали надію на діалог із Заходом": Білоруський журналіст - про раптову смерть міністра МЗС

Валерій Калиновський, журналіст білоруської служби Радіо Свобода, зазначив, що Макей був дуже наближений до Лукашенка протягом останніх 20 років, передають Патріоти України.

Валерій Калиновський дав коментар щодо повідомлення від 26 листопада про смерть на 65-му році життя міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея. "Володимир Макей ще досить не стара людина, 64 роки. Він був дуже наближений до Лукашенка протягом останніх 20 років, також був його помічником, головою адміністрації, 10 років керував міністерством закордонних справ Білорусі. 24-25 листопада брав участь у саміті ОДКБ в Єревані, де спілкувався з колегами. А вчора, 25 листопада, у нього була зустріч з апостольським нунцієм. На 27 та 28 листопада планувалися нові зустрічі, Макей збирався жити й не виглядав хворою людиною", - зазначив Валерій Калиновський.

Калиновський додав, що відомо поки за непідтвердженою інформація, що Макей помер у себе вдома у наслідок інфаркту, якому він не надав значення та не викликав медиків, а збирався піти до театру, яким керує його дружина.

"Можу сказати, що Володимир Макей був в оточенні Лукашенка не яструбом, але після 2020 року не дуже вже й голубом, однак, він був людиною, на яку покладали надію на діалог із Заходом та якесь покращення. Він вільно спілкувався білоруською мовою, скажімо так, що він не належав до російського миру, хоча і був полковником ГУР за радянських часів, а потім вже зробив дипломатичну кар'єру. Коли був великий конфлікт з Росією, тоді він покликав до себе незалежних журналістів, у тому числі із Радіо Свобода, щоб якось висловити своє розуміння ситуації, тобто йому була необхідна підтримка західних та незалежних ЗМІ. А пізніше, у 2020 році, Макей відразу став на сторону Лукашенка та підтримав терор. Навіть заявив, що у відповідь на тиск Заходу, зруйнуємо всі незалежні організації у Білорусі. Так і сталося, тому що фактично всі недержавні організації ліквідовані, як раз після слів Макея, тобто Лукашенко це підтримав. А дехто говорив, що Макей міг стати наступником Лукашенка, але це смішно, бо Лукашенко нікого не хоче бачити своїм наступником і хоче утримувати владу до кінця", - підкреслив журналіст білоруської служби Радіо Свобода.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...