На виплати військовим не вистачає мільярдів, - нардеп Гончаренко

У Верховній Раді назвали цифри дефіциту бюджету Міноборони на 2024 рік. Тільки на грошове забезпечення не вистачає 36% від необхідної суми, або 430 млрд грн. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

"На засіданні комітету з нацбезпеки озвучили інформацію щодо дефіциту бюджету Міноборони на 2024й рік. Він складає 36%, або 430 млрд грн тільки по статті видатків "грошове забезпечення", – зазначив парламентарій.

Бюджет України

В кінці листопада минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон про державний бюджет на 2024 рік. Передбачено збільшення доходів на 22 млрд грн – до 1,768 трлн грн, зменшення дефіциту державного бюджету на 22 млрд грн до 1,57 трлн грн. Видатки при цьому майже залишились такими самими – 3,35 трлн грн.

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир заявляв, що на виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень і доплати військовим залишаться на рівні 2023 року.

Також у Міноборони заявляли, що відомо про "незаконні" виплати понад 123 мільйонів гривень військовослужбовцям, які нібито не мали прав на отримання цих грошей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...