На Запоріжжі уразили засоби РЕБ та артилерію окупантів

На Запоріжжі уразили засоби РЕБ та артилерію окупантів

У Запорізькій області українські військові уразили російську станцію перешкод та артилерію.

Народний депутат Юрій Мисягін продемонстрував відео зі знищенням системи РЕБ «Борисоглебск-2».

Станцію перешкод намагалися сховати у лісовій посадці, проте українському розвідувальному безпілотнику вдалося її виявити.

Головне завдання цього комплексу — виявлення та придушення різних каналів зв’язку та інших систем, що використовують радіосигнали.

Насамперед це системи зв’язку та управління тактичної ланки, зокрема супутникові. Крім того, є можливість придушення радіонавігаційних систем.

Усі засоби комплексу розміщують на самохідних шасі МТ-ЛБу, що забезпечує високу рухливість та прохідність.

Автоматизована станція перешкод зі складу комплексу радіоелектронної боротьби "Борисоглебск-2". Фото: ЗМІ РФ

Також на оприлюдненому відео уражають 122-мм реактивну установку БМ-21 «Град», яку намагалися сховати серед дерев.

Загалом політик повідомив, що на Запоріжжі українським військовим вдалося уразити російську 152-мм самохідну гармату 2С5 «Гиацинт-С».


Варто зазначити, що на відео видно: цю позицію російські військові використовували тривалий час. Позиція має численні гусеничні сліди біля дороги.

Імовірно, це підвищило шанс виявлення російської артилерії українським розвідувальним безпілотником, який облітав дороги.

Ураження російської 2С5 «Гиацинт-С». Липень 2023. Україна. Кадр з відео Юрія Мисягіна

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що на Запоріжжі українські сили поступово просуваються на бердянському та мелітопольському напрямку. Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Валерій Шершень також заявляє, що на бердянському напрямку є частковий успіх.

«На бердянському напрямку маємо частковий успіх. Просунувшись уздовж лінії фронту, наші ударні підрозділи і військові частини закріплюються на досягнутих рубежах, проводять аеророзвідку місцевості завдають ураження по цілях противника, здійснюють контрбатарейну боротьбу, проводять розмінування», – йдеться у повідомленні.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...