На збори була лише доба: Пекін відправив до Путіна одразу сімох переговірників з різних країн, - політтехнолог

Президенти, які прибули до Росії 9 травня були надіслані Пекіном в якості переговірників і на збори у них була лише доба. Таку думку в інтерв'ю висловив політтехнолог Михайло Шейтельман, зазначивши при цьому, що президент Киргизстану Садір Жапаров, який анонсувався, не від хорошого життя збирався їхати в Кремль, передають Патріоти України.

"Йому потрібно народ свій годувати. А годуються киргизи з того, що заробляють гроші в Росії. 40% ВВП – це пересилання грошей з РФ. А ось інші ... я не беру в рахунок Олександра Лукашенка - йому подзвонили, і він приїхав; а Нікол Пашинян взагалі не президент і він не в рахунок в будь-якому випадку", - зазначив експерт.

При цьому політтехнолог нагадав, що напередодні 9 травня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявляв про те, що РФ нікого не запрошувала. "Раптом 8 травня одночасно чотири президенти Центральної Азії погодилися приїхати. Це при тому, що за тиждень до Пєсков говорив, що нікого не запрошували. Тобто їх прямо напередодні обдзвонили, і вони всі вирішили приїхати. І це дуже різні люди, з дуже різними відносинами з РФ. У президента Казахстану Токаєва ми знаємо які відносини, Узбекистан - регіональна наддержава, у якої зараз армія, думаю, сильніша, ніж у Росії. Туркменістан взагалі весь час перебуває в ізоляції і намагається в таких речах не брати участь. До речі, Туркменістан єдина в світі країна, офіційно визнана ООН нейтральною, тому йому пертися на такий захід дивно", - зазначив політтехнолог.

"І всіх цих різних людей змогли за один день умовити. Я чесно не зрозумів, як. Але так, версія про Китай - надійна. Про те, що Путін попросив Китай, а той вже звернувся до цих президентів, - заявив Шейтельман.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...