Набрали "добровольців": У новорічну ніч Росія затримала тисячі мігрантів для відправки на війну в Україну

У Санкт-Петербурзі силовики провели тисячі затримань мігрантів із Центральної Азії в новорічну ніч. Цих людей хочуть відправити на війну проти України. Про це повідомляє "Нова газета Європа", передають Патріоти України.

У матеріалі йдеться, що такий план було розроблено три місяці тому. Після початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія ухвалила закони, які дозволяють отримати громадянство в полегшеному варіанті. «Москва розраховувала, що українці, які тікають від війни, зокрема і в РФ, масово подадуться на червоний паспорт», — пише видання.

Однак громадян України, охочих отримати російський паспорт, знайшлося не дуже багато. Зате таких виявилося чимало серед жителів країн Центральної Азії. Джерело видання в правоохоронних органах повідомило, що на Пітер надійшов наказ набрати сім тисяч добровольців.

«Але військові сумнівалися, що набереться стільки. А тут такий подаруночок у вигляді нових громадян РФ. Або навіть ще не громадян, але тих, кого можна змусити підписати контракт із Міноборони», — заявило джерело.

Також за інформацією видання, силовики «порадили» затриманим записатися добровольцями в армію. При цьому в кого не було громадянства — пообіцяли зробити у швидкому порядку, а хто сумнівався — погрожували вислати з РФ сім'ю.

Щонайменше 1,5 тисячі чоловіків із затриманих уже підписали контракт із Міноборони РФ, повідомляє видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...