НАБУ не даремно зацікавилося нерухомістю ексглави Херсонської ОДА Козиря, - політолог

Національне антикорупційне бюро підозрює ексглаву Херсонської ОДА Сергія Козиря в корупції. Правоохоронців зацікавило співпадіння політичної кар’єри й зростання добробуту Козиря. Про це пише видання "Українські новини", посилаючись на інформацію політичного експерта Олексія Голобуцького, передають Патріоти України.

За словами Голобуцького, НАБУ наразі зацікавилось придбанням нерухомості родини Сергія Козиря за період його роботи в Херсоні. "Цікавий збіг фактів щодо нардепа Сергія Козиря привернув увагу правоохоронців: послідовність зміни місць роботи Козирем і послідовність купівлі нерухомості його дружиною. Поки що НАБУ позначила цікавість тільки щодо крупних покупок до початку депутатства", – написав на своїй сторінці в Facebook Голобуцький.

Політичний експерт навів хронологію кар'єрного росту Сергія Козиря та придбання нерухомості його дружиною Оленою Козир. На його думку, саме в міру сходження по кар'єрній драбині ексглави Херсонської ОДА значно зростав і добробут його родини

Голобуцький зазначив, що до 2019 року Сергій Козир був простим шахтарем.

"Тобто, про жодний "початковий капітал" чи законні високі доходи не йдеться. Ба більше, з березня по серпень 2019-го, якраз до потрапляння до Зе-команди, він взагалі був безробітним і отримував допомогу", – наголосив Голобуцький.

Далі експерт звертає увагу на те, як почалося сходження Сергія Козиря по кар'єрній драбині та зазначає, що його доходи при цьому теоретично мали б задекларовані.

"У вересні 2019-го Козир раптово з безробітного стає заступником голови ХОДА з питань регіонального розвитку, інфраструктури та екології (а до того місяць був "радником патронатної служби ХОДА" – що дуже схоже на нахабну легалізацію "потрібного чоловічка"). А вже в грудні 2020-го він голова ХОДА. Доходи з цього, теоретично, також фіксовані та декларовані", – зазначив Голобуцький.

Експерт також вказав, що нардепом від "Слуги народу" Сергій Козир став в листопада 2021 року. Того ж року він став членом Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ТОТ, національних меншин і міжнаціональних відносин.

За словами Голобуцького, великий "простір для раптового збагачення" Козир отримав вже наступного року. "Ну і з вересня 2022 Козир – голова ТСК ВР щодо розслідування фактів нецільового використання гуманітарної допомоги. Скільки в цій сфері простору для раптового збагачення – в курсі вся Україна", – зазначив експерт.

Голобуцький показав, як паралельно зростав добробут родини Сергія Козиря. "22.06.2019 дружина Козиря (котрий на цей момент ще числився безробітним і навіть отримував допомогу по безробіттю — ще в Павлограді, це вже в липні-серпні виплати оформлював київський центр зайнятості, якраз коли Козир вже числився радником при ХОДА) придбала квартиру у Києві на вул. Софії Русової. Нічого такого – кожна порядна дружина безробітного з Донецька мусить придбати квартиру на Осокорках, це традиція така.

13.02.2021 Олена Козир, вже як дружина голови ХОДА, купує гараж у Києві, там же на Осокорках.

23.09.2021 Олена Козир, вже майже дружина нардепа, купує ще одну квартиру – на Дніпровській набережній.

Ну хіба не цікавий розвиток подій? От і НАБУ зацікавилось", – написав Олексій Голобуцький.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Постачалася раніше до М'янми: У росіян помітили рідкісну техніку, яку виготовляли в Харкові (фото)

субота, 18 травень 2024, 19:30

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що у російських військ в Україні була помічена рідкісна бойова машина МТ-ЛБМШ. Фото техніки Коваленко показав у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України...