НАБУ оголосило підозру нардепу від ОПЗЖ та його підручним з апарату Верховної Ради в спробі заволодіння 8 га столичної землі

Нардеп Дмитро Ісаєнко

НАБУ та САП повідомили про підозру у спробі заволодіння земельною ділянкою в Києві площею 8 га чинному народному депутату України та ще трьом особам, повідомляє пресслужба НАБУ.

"10 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання та ще трьом особам про підозру у спробі заволодіння земельною ділянкою площею 8 га у столиці. Дії всіх осіб кваліфіковані за ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України. Серед підозрюваних:

  • народний депутат України IX скликання;
  • ексзаступник керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами;
  • колишні директор та працівник ДП "Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України" ("Держбудкомбінат").

Двом особам – екзаступнику керівника Апарату ВРУ й експрацівнику ДП повідомили про підозру у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, оскільки їх місцеперебування не встановлено.

За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався "Держбудкомбінат", аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн грн. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти.

З огляду на суспільний резонанс публікуємо частину розсекречених негласних слідчих (розшукових) дій у цій справі", - розповіли в НАБУ.

Антикорупційні органи не розкривають імен підозрюваних, однак, за даними ЗМІ, йдеться про депутата від колишньої ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка. Також НАБУ оприлюднило частину прослушки у справі, у якій згадується співрозмовник "Дмитро Валерійович", що збігається з ім'ям та по-батькові депутата Ісаєнка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...