"Началась ликвидация командования Украины": Росіяни вигадали фейк про загибель Сирського та Буданова на Харківщині

Росіяни поширюють фейкову інформацію про те, що унаслідок ракетного удару по місту Чугуїв цього тижня начебто загинули головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. Повідомлення з'явилися у прокремлівських Telegram-каналах, передають Патріоти України.

"Началась ликвидация командования Украины: Под удар попал Буданов, Сырский и другое руководство Украины", — сказано у повідомленнях.

У Центрі стратегічних комунікації та інформаційної безпеки зазначили: поширювана інформація є фейковою. Росіяни розповсюджують такі повідомлення від початку повномасштабного вторгнення. Наразі вони хочуть за допомогою них викликати у жителів паніку щодо ситуації у Харкові.

"Правда: насправді повідомлення фейкоробів про "ліквідацію" представників вищого українського командування з’являються у соцмережах регулярно з 2022 року. Цього разу – це ще й частина кампанії з нагнітання істерії щодо ситуації у Харкові. Пропагандисти неодноразово поширювали такі фейки не лише про Буданова (мінімум двічі – у травні і серпні 2023 року), а й про ексголовкома Залужного, Танцюру (екскомандувач сил ТрО) та інших українських генералів", — зазначили у Центрі стратегічних комунікацій.

Щоразу після поширення брехні росіяни самі спростовували інформацію. Зараз частина російських ЗМІ уже списали це на "помилку". "Насправді це не "помилки", а цілеспрямована кампанія з деморалізації українських військових та цивільних шляхом провокування емоційних "гойдалок", — зазначив Центр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Планети постануть на небосхилі у незвичному параді": Карпатський мольфар назвав час кардинальних змін у війні (відео)

середа, 1 травень 2024, 23:05

У затишному карпатському селі, на мальовничій полонині серед гір живе відлюдник на ім'я Яків. Це старий чоловік з довгою сивою бородою і палаючими очима, наповненими незбагненною мудрістю. Яків належав до давнього роду гуцульських мольфарів, хранителів...

Боєць "Азова" розповів, чи можна було втримати Маріуполь у 2022-му

середа, 1 травень 2024, 22:41

Якби гарнізон Маріуполя, зокрема "Азов", 2022 року мав хоча б на тисячу бійців більше, події могли розвиватися зовсім інакше. Чи могли Сили оборони втримати "місто Марії", розповів офіцер бригади "Азов", оборонець Маріуполя на "Азовсталі" Ілля Самойлен...