"Наче бої десь у Ростовській області": Андрющенко розповів про дивне перекидання техніки окупантів через Маріуполь (відео)

Представники українського спротиву фіксують перекидання військ РФ у районі тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області, яке може означати посилення північного напрямку атак РФ завдяки резервам із півдня. Про це радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив 17 травня в Telegram, передають Патріоти України.

"Військові переміщення в Маріуполь геть незвичного характеру. Вантажівки з бердянського напрямку в бік Новоазовська [Донецької області]. Тягачі пусті у бік Запорізької області", – написав Андрющенко.

За його словами, перекидання справляє "абсолютне враження зміни [напрямку] руху". "Наче бої десь у Ростовській області [РФ]. Схоже, росіяни кидають підкріплення на північ (Харківщина?) із Криму, Херсонщини й Запоріжжя", – припустив радник мера Маріуполя.

За добу Андрющенко додав, що партизанам удалося супроводити російські військові вантажівки, які в'їхали в Маріуполь із бердянського напрямку, "до виїзду до Таганрога [РФ]"."Що підтверджує нашу гіпотезу з перекиду резервів на інші ділянки фронту. Можливо, залізницею з Ростова-на-Дону", – додав він.

За словами радника мера, наприкінці тижня у Маріуполі активізувалися російські гелікоптери. "Із таганрозького напрямку над "Азовсталлю" та заводом Ілліча. Шукаємо місце можливої нової площадки тимчасової стоянки гвинтокрилів", – зазначив Андрющенко.

Також, за його даними, зафіксовано перевезення поодиноких танків окупантів у бік Мангуша Донецької області та Бердянська Запорізької області.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 1 липня. До кого здавна звертались українці для зцілення . Жіночій день: не варто важко працювати

понеділок, 1 липень 2024, 7:05

1 липня за новим календарним стилем (14 липня - за старим) - день пам'яті святих чудотворців Косми і Даміана. У народі день прозвали Кузьма і Дем'ян. 1 липня за старим календарним стилем згадують мучеників Леонтія, Іпатія та Феодула, а також починаєтьс...

Війська КНДР В Україні - лише частина плану! Йде шантаж задля переговорів. До США летить борт РФ

понеділок, 1 липень 2024, 6:00

Північна Корея, яка підписала з Російською Федерацією угоду про “автоматичну військову допомогу”, відправить інженерні війська до окупованої території Донецької області вже наступного місяця, інформує південнокорейська телерадіокомпанія TV Chosun. Полі...