"Надмірна кількість роздумів скорочує життя", - вчені

Вся справа у тому, що надмірні роздуми можуть призвести до скорочення білка в мозку, який пов’язаний з більш тривалим життям.

Вчені виявили, що інтенсивні роздуми можуть скоротити тривалість життя. І якщо висока розумова активність зменшує відведені людині роки, виходить, що менше роздумів можуть збільшити їх кількість. Про це пише німецьке видання Focus, додаючи, що до цього часу вчені вважали, що все якраз навпаки, передають Патріоти України.

Але вчені Гарвардського університету виявили, що надмірна кількість думок може скоротити життя. Свої висновки вони опублікували в журналі Nature. Згідно з ними, вся справа у білку під назвою REST. Він придушує розвиток у мозку таких хвороб, як слабоумство.

Під час дослідження вчені взяли зразки мозкових тканин у людей, які померли у віці 60 і 100 років. Як виявилося, вміст REST критично важливий. Якщо його замало, це може призвести до передчасної смерті. З іншого боку, вища концентрація REST у мозкових клітинах підвищувала їх життя. Тож у померлих в 100 років вчені виявили більшу кількість REST, ніж у тих, хто помер у 60-80 років. «Неймовірно, що щось таке тимчасове як стан розумової активності може мати такі серйозні фізіологічні наслідки, які впливають на життєвий цикл», - сказав співавтор дослідження Брюс Янкер.

Наразі дослідники обговорюють, чи можливо на основі нових фактів розробити ліки для продовження життя. «Ідея про те, що можна активувати REST і сповільнити людське старіння, інтригує», - сказала співавтор дослідження Моніка Колаяково.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...