"Нагальна необхідноґість підтримати Україну в найближчі тижні": США змінили позицію щодо ATACMS для України, - The Wall Street Journal

Сполучені Штати наблизились до ухвалення рішення про надання Україні далекобійних ракетних ATACMS. Про це американські та європейські посадовці повідомили виданню The Wall Street Journal.

За словами посадовців Європи та США, надання ATACMS Україні ще має бути схвалене на найвищому рівні.

Але вони побачили ознаки того, що раніше неохоче налаштований до цього Білий дім змінив позицію і прийшов до розуміння «нагальної необхідності підтримати Україну в боротьбі в найближчі тижні».

Як розповів The Wall Street Journal український високопосадовець з оборонного сектора, останніми тижнями «Київ отримав позитивні ознаки того, що США змінили свою позицію щодо системи ATACMS».

Ракета M57 ATACMS. Ілюстрація від Shane Deptula

Днем раніше сенатор-республіканець від штату Айдахо Джим Ріш заявив, що ймовірність передачі Україні ракет великої дальності ATACMS є досить високою.

До цього комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США підтримав двопартійну резолюцію із закликом до адміністрації президента Джо Байдена щодо негайного надання Україні ракет АTACMS.

Раніше в адміністрації Джо Байдена заявили, що не можуть дати Україні ракети великої дальності ATACMS через те, що їх не вистачає самому Пентагону.

Однак на тлі внутрішніх заворушень в Росії, де на вихідних засновник групи «Вагнер» Євген Пригожин влаштував заколот, американські та європейські офіційні особи визнали, що тепер настав час діяти рішуче.

Ракети ATAСMS є критично важливими для успіху контрнаступу України. ATACMS мають радіус дії близько 300 км, що дозволяє українським силам завдавати ударів по тилових територіях, які утримують росіяни.

Ракета ATACMS запущена з реактивної установки М270 корейських військових. Фото: alamy

Також нещодавно держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що на Україну чекає важлива підтримка як від НАТО, так і від США.

«Є дві речі, які я вважаю важливими. По-перше, ви побачите на саміті НАТО дуже надійний пакет для України, як політичний, так і практичний. Не забігатиму наперед щодо того, до чого ми дійдемо у Вільнюсі, але я в цьому впевнений», – сказав він.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...