Найбільш дошкульна для фронту зброя окупантів: Що робити з "Ланцетами"? - Бутусов

Для початку вивчити досвід 59-і мотопіхотної бригади, яка за час бойових дій не втратила від Ланцетів жодної гармати. Маючи ті самі засоби які є й на інших ділянках фронту, за рахунок грамотного управління наявними силами і, що важливо, на техниці українського виробництва.

І після ураження Ланцетами понад 300 одиниць нашоі бойової техніки хотілося б вже, щоб на це нарешті не тільки увагу, але й ухвалили ті рішення, які НАТО без нас не зробить.

Тобто розробити та розповсюдити тактику сучасної боротьби з дронами, організувати запровадження успішних практик, вдосконалювати антидронні системи, бо у сфері дронів та РЕБ технології змінюються майже щомісяця, це треба швидко усвідомлювати та запроваджувати нові стандарти.

Треба створити штати підрозділів РЕБ на рівні рота, батальон, яких зараз взагалі нема. Треба розширити штати на рівні бригади до роти, видати наказ ГШ про порядок дій РЕБ роти, батальйону, бригади, ОТУ.

У нас є фахівці, але їх мало, треба система підготовки, і такі школи треба створювати на базі успішних підрозділів, а не відірваних від війни тилових структур.

На цій основі треба одночасно скорегувати оборонне планування, щоб купляти необхідну техніку та комплектуючі.

Долучити до процесу Держспецзвязок та Мінцифру, якщо, звичайно, є бажання швидко дати результат.

Так само потрібна державна програма перспективних досліджень ударних дронів усіх типів. Залучати треба у проекти Нп тільки гроші - а й і усі розвідувальні та спецслужби, і дипломатів, бо питання комплектуючих для дронів та для боєприпасів для дронів потребує чіткої постановки завдань, програмування усіх відповідних державних установ.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...