Найбільше гине вагнерівців: Втрати РФ встановили двотижневий рекорд з початку війни

За останні два тижні рекордно зросла кількість поіменно відомих росіян, які загинули на війні в Україні. Про це повідомляють російські опозиційні видання "Медіазона" і "Російська служба Бі-бі-сі", передають Патріоти України.

Разом з волонтерами ці видання намагаються за відкритими джерелами встановити кількість росіян, загиблих на війні. В даний час їм вдалося дізнатися імена 16 774 осіб, які вирушили на війну в Україну і були вбиті.

Відзначається, що в період з 24 лютого по 10 березня цього року, тобто за два тижні, в список загиблих додалися 1638 імен. Це новий рекорд достовірно встановлених двотижневих втрат за весь час повномасштабної війни. Більшість загиблих - найманці з ПВК Вагнера.

Також журналісти з'ясували, що за останні два тижні в Україні вбито 11 російських офіцерів у званні від підполковника і вище. Серед них - два начальника артилерії 126-ї бригади берегової оборони і прикомандирований до російської армії співробітник Слідчого комітету РФ.

Автори цієї статистики підкреслюють, що зібрані ними дані не відображають реальний рівень втрат російських військ, який насправді значно вище. У цю статистику враховуються тільки ті, про чию загибель стало відомо з некрологів у ЗМІ, повідомлень родичів у соцмережах та інших відкритих джерел.

У статистику не потрапляють ті, кого російське командування записало в число зниклих безвісти і ті, про чию загибель публічно ніде не повідомлялося. Бойовики "ЛДНР" також рахуються окремо і в цю статистику не потрапляють. Але навіть так зазначені цифри в рази перевершують офіційні дані Міноборони РФ, яке визнає тільки близько 7 тисяч убитих росіян.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...