Найбільші загрози на східному фронті. "Це цеглина, яку їм дуже потрібно вибити": Полковник Світан назвав головні напрямки наступу окупантів (відео)

Росіяни намагатимуться вибити

Бахмутський залишається пріоритетним для росіян. Це цеглина, яку їм дуже потрібно вибити. Якщо вони цього не зроблять, далі в бік Покровська не просунуться. Про це 24 Каналу сказав військовий експерт Роман Світан.

Які напрямки є найбільш загрозливими

ПВК "Вагнер" не змогла виконати завдання. Саме тому командувачем призначили Валєрія Гєрасімова і почали виходити лінійні російські частини – певні види десантників, перший та другий корпуси квазіреспублік на Донбасі. Відтак Бахмут намагатимуться вибити здебільшого обходячи його. За словами Світана, північне охоплення Бахмуту, район Соледару, є найбільш безперспективним. Це може бути хибна ціль. З огляду на карту бойових дій, переконаний військовий експерт, росіянам значно вигідніше обходити Бахмут з Півдня. Звідти йде постачання військової амуніції.

Я думаю, вони будуть битися в районі Курдюмівки та Кліщіївки, намагатися вийти на Часів Яр або Костянтинівку. Ця розв'язка забезпечує, зокрема, і Краматорсько – Слов'янське угрупування,
– зауважив Світан.

Росіяни це чудово розуміють. Тому ми зараз бачимо інформаційно-психологічну операцію в районі Сєвєродонецька. Військовий експерт наголосив, що це відтягування сил та засобів, натомість основний удар в районі Бахмута буде завданий і вже завдається в районі Курдюмівки.

Ще один напрям, який цікавить росіян, це південь самого Донецька – район Мар'їнки та Вугледара. Світан пояснює: для того, щоб відтіснити наші війська з-під Донецька, їм потрібно вийти на Покровськ. А це вони можуть зробити або з-під Вугледара на Курахове, або з Новосілки на одну з основних трас, що з'єднує Дніпро з Донецьком.

"Ці напрямки зараз найбільш небезпечні в стратегічному плані", – підсумував військовий експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...