Найдорожчі NFT-токени 2022 року

Вперше про NFT заговорили у 2017 році, але стрімке зростання популярності відбулося протягом 2021-22 років. Інвестори почали активно скуповувати цифрові колекційні предмети. Цікавість до таких криптовалютних активів зберігається й у 2023 році. За допомогою криптовалютної платформи Binance можна дізнатися не тільки про поточний курс біткоїна, але і важливу інформацію. Наприклад, які з NFT-токенів мають найбільшу цінність.

CryptoPunk #7523 та CryptoPunk #5822

Одним із перших та досить дорогих NFT-токенів став проєкт CryptoPunk. Минулого року його було продано за 23,7 млн доларів. Новим власником унікального криптовалютного активу став генеральний директор одного зі стартапів, компанія якого також займається блокчейн-технологіями.

Цінність цифрового зображення полягає в його надзвичайній рідкісності. Видання має всього 9 зображень, в той самий час токен є єдиним прибульцем у бандані з 333 картинок.

Досить висока ціна й у наступного токена від CryptoPunk. Картинку під номером #7523 було продано за 11,75 млн доларів ще у 2021 році в період пандемії. На той час зображення було найдорожчим проєктом компанії.

Як і в попередньому токені, на картинці зображено прибульця, але вже не в бандані, а в масці. Саме це сподобалося покупцю на аукціоні, адже в той період маски були дуже популярними.

У компанії CryptoPunk було ще кілька цікавих NFT-токенів. Загальна їх вартість складала понад 10 млн доларів.

Трійка лідерів 2022 року

Один із найдорожчих NFT-витворів минулого року — Human One, за який заплатили 28,9 млн доларів. Про цей продукт відомо, що він:

  • є матеріальним об’єктом, який створено розробником Beeple;
  • це 3D-скульптура з чотирма екранами;
  • на екранах безкінечно транслюється космонавт, що подорожує.

На екранах змінюється час доби та локацій. Автор продемонстрував свою креативність та можливість творити не тільки в межах цифрового простору.

Срібло в рейтингу найдорожчих NFT-токенів минулого року завоював проєкт Clock. Авторство належить журналісту Джуліану Ассанжу, який згодом потрапив у в’язницю. Ассанж звинувачений у шпигунстві. Цей фактор відобразився на вартості токена. Проєкт було створено з метою забезпечення фінансування юридичного захисту. Волонтери з команди Ассанжа створили краудфандингову платформу саме для цього токена. Купили Clock за 52,7 млн доларів, а кошти були направлені на фінансування судів журналіста.

Найдорожчий NFT-токен минулого року — Everydays: The First 500 days. Його засновник — американський дизайнер Майк Вінкельман, який також відомий під псевдонімом Beeple. Робота була продана за 69,3 млн доларів, а новим власником токена став Metakovan.

Головна особливість цього NFT-токена полягає в тому, що він є фотоколажем, який складено з 5000 знімків. З 2007 року автор щоденно викладав на свою сторінку в соціальній мережі кадри. Тобто повсякденне захоплення перетворилося на мистецтво, а в автора з’явилися поціновувачі, які готові віддати шалені суми за ексклюзивне право володіння унікальними цифровими продуктами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело