Найгостріший період битви за Бахмут уже завершений: Військовий експерт розповів, чому ситуація покращилася

За даними британської розвідки, російські окупаційні війська кинули усі сили, щоб захопити Бахмут на Донеччині. Ситуація біля міста справді залишається напруженою. Про це розповів військовий експерт Юрій Федоров, передають Патріоти України.

У Міноборони Великої Британії повідомили, що росіяни будь-що намагаються оточити Бахмут. Адже захоплення цього населеного пункту має для Росії політичне значення. Як зазначив Федоров, російські війська намагаються штурмувати Бахмут впродовж тривалого часу і будуть продовжувати спроби. Однак намагання окупантів марні.

"Найгостріший та найнебезпечніший період битви за Бахмут завершився. Тепер там становище ЗСУ покращилося. Підстав вважати, що росіяни візьмуть Бахмут, немає", – наголосив військовий експерт.

Росіяни кілька місяців марно штурмують Бахмут

За словами Федорова, важкі бої на Бахмутському напрямку тривають з літа. За цей час окупанти можуть похвалитися лише невеликими досягненнями на цій ділянці фронту. "Два невеликих населених пункти на південь від Бахмута – Андріївка і Оленівка у районі Курдюмівки – на певний час опинилися в руках російських військ. Можливо, й сама Курдюмівка чи її частина перейшла під контроль росіян", – сказав військовий експерт.

Він додав, що дані з приводу Курдюмівки суперечливі. Адже про захоплення цього селища рапортували російські військові. Втім, Генштаб ЗСУ не давав офіційних підтверджень. А саме на дані Генштабу потрібно орієнтуватися у таких питаннях.

Чи є в окупантів шанси оточити Бахмут

За словами Федорова, якщо росіяни не змогли оточити Бахмут за весь цей час, то зараз у них тим паче немає шансів. "Під Бахмутом ситуація покращилася на користь України після того, як туди були перекинуті кілька частин, а, можливо, й з'єднань, які звільнилися з-під Херсона", – сказав військовий експерт.

Він додав, що через те, що ЗСУ отримали значне підсилення на Бахмутському напрямку, росіянам не варто сподіватися на успіхи.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські чиновники гумору не розуміють: Жарт сатиричного сайту потрапив у звіт уряду Ульяновської області РФ про "виконану роботу"

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:56

Заступниця голови уряду Ульяновської області РФ Марина Алексєєва додала до звіту про «виконану роботу» жартівливу новину із сатиричного сайту Панорама. На це звернули увагу у Telegram-каналі ЧТД, опублікувавши відповідні скріншоти, передають Патріоти У...