"Найкращий варіант домовленостей про газ і транзит: Кому Україна завдячує газовою перемогою?" - Марина Данилюк-Ярмолаєва

Нам пощастило не тому, що у нас мудрі керівники. А скоріше, їх клюнули в сідницю швидкі і оперативні санкції США, через які уже Швейцарія дала задню щодо "Північного потоку-2".

"Про газові переговори. Ми отримали найкращий варіант домовленостей про газ і транзит. Але не тому, що Оржель суперфахівець чи Україна супер молодець. Скоріше, добре, що американські санкції по "Північному потоку-2" вчасно підвалили. Плюс, різке падіння виторгів "Газпрому" цьогоріч на європейському ринку — а це нові вілли, гімнастки, бренди для коханок і низка новеньких бастардів команди менеджерів Кремля", - пише Марина Данилюк-Ярмолаєва на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Із плюсів — виплата $3 млрд по рішенню Стокгольма грошима. Відносний плюс — контракт на транзит на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років. Але тут треба користуватися вікном можливостей із заходом американців на ринки ЄС і те, що наші польські сусіди найближчим часом планують взагалі відмовитись від російського газу. А обидвоє і нас влітку підбивали долучитися до цієї компанії з 2021 року. Плюс — Вітренко запевнив, що домовленостей про прямі поставки немає.

Мінус — контракт передбачає відкликання майбутніх судових позовів "Нафтогазу" і "Газпрому". Так, йдеться про позов, який автоматично втрачає сенс у разі продовження транзиту: "Щодо поточного арбітражу, де ми вимагаємо компенсувати нам $12 млрд у разі, якщо українська ГТС не буде використовуватися для транзиту...".

Головне, що мають зрозуміли наші обивателі, що дешевий газ — це ж*па, дуже небезпечна дупа всій країні. Бо європейці усе ж шукають альтернативу монополії росгазу. А ми уповаємо на рятівну і унікальну гтс, яка в нових умовах скоро стане металобрухтом.

Іще раз. Нам пощастило не тому, що у нас мудрі керівники. А скоріше, їх клюнули в сідницю швидкі і оперативні санкції США, через які уже Швейцарія дала задню щодо "Північного потоку-2".

Власне, тому треба менше випускати наших блаблаболів із намірами підіср*ти то республіканцям, то демократам на їх внутрішніх виборах на території США — а більше вмикати технократів. Вітренко, треба віддати належне — моментом скористався.

PS. Зниження тарифів явно не буде, як того наобіцяли урядовці. Що буде з власним видобутком наші менеджери теж не кажуть — хоча на потреби обігріву населення його б вистачило, а де взяти промисловий — було би більше головним болем нашим талановитих олігархів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...