Найманці клянуть Кремль за підставу: У Росії "вагнерівці" повідомили про жахливу поразку в Малі, завдану повстанцями, кількість вбитих та полонених соратників

У колах "вагнерівців" обговорюють версію, що до нападу на бойовиків можуть бути причетні представники Міноборони РФ або зовнішньої розвідки.

Унаслідок зіткнення повстанців-туарегів і бойовиків ПВК "Вагнер" у Малі кількість загиблих може становити 80 осіб. Ще щонайменше 15 "вагнерівців" потрапили в полон. Такі дані наводить телеграм-канал російських нацистів "ДШРГ Русич", зазначають Патріоти України.

У публікації наводяться слова командира 13-го штурмового загону з позивним "Русич", який нині командує однойменним підрозділом, що воює в Україні. Саме цей загін забезпечував підтримку солдатів малійської хунти в момент, коли вони потрапили в засідку.

"Наразі, за моїми даними, там понад 80 осіб двохсотих унаслідок цієї операції. Понад 15 осіб перебувають у полоні. Це що стосується російських наших товаришів, військовослужбовців, які представляють інтереси Росії", — розповів він.

Зазначимо, що в коментарях раніше видно натяк на причетність до провалу операції "вагнерівців" у Малі керівного складу ПВК і їхньої політики призначення на командні посади людей "без думки, але зручних".

"Події, що відбулися, були очікуваними, і, як ми думаємо, це тільки початок — подібна політика керівництва компанії, на жаль, обертатиметься не успіхом, а втратами", — ідеться в публікації.

У лавах самих найманців ПВК уже активно обговорюють версію, що 13-й загін могли здати, причому це могли бути або хтось із Міноборони РФ, або представники російської зовнішньої розвідки.

У такому контексті написав і редактор відділу "Військовий Фокус" офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін. На його думку, контратака туарегів не була випадковістю. Найімовірніше, це була добре спланована операція, внаслідок якої "мисливці і жертви блискавично помінялися місцями".

Нагадаємо, представники малійського повстанського руху CSP-PSD, які взяли в полон кількох бойовиків російської ПВК "Вагнер", запропонували передати їх українській стороні. Повідомлялося, що цей жест спрямований на те, щоб допомогти українським захисникам у боротьбі за справедливість і свободу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Якщо Трамп стане президентом, військову допомогу Україні з високою вірогідністю прив'яжуть до нашої готовності до мирних переговорів із Росією", - Фесенко

неділя, 28 липень 2024, 22:15

"Метушня навколо "мирних планів Трампа", - пише у своєму блозі Володимир Фесенко, передають Патріоти України. "Тиждень тому було велике збудження навколо колонки Бориса Джонсона (колишнього прем'єр-міністра Великобританії) в Daily Mail, яку багато хто ...

Чому у бюджеті знаходяться 1,3 млрд на ремонт лікарні, але не знаходяться гроші на порятунок життя наших воїнів та на знищення окупантів? - Бутусов

неділя, 28 липень 2024, 20:30

1,3 мільярди гривень виділив уряд України на термінову реконструкцію лікарні у Кривому Розі:. https://www.facebook.com/share/p/CNThiKddKV49cDRT/... Тендер виграла фірма, яка, за даними НАБУ, повʼязана з куратором «великого будівництва» Ю.Голіком. Лист...